Директорът на училището: Не децата тормозеха Ивана, а Ивана тормозеше децата

DenNews.bg
26.02.2024
размер на текста:

 Не децата са тормозели Ивана, а Ивана е тормозела тях. Класната буквално в последния месец бе плътно до децата и се бе превърнала в бавачка на Ивана. И не само педагогическия персонал, а всички са били ангажирани с нейното поведение, заяви директорът Виолета Савова, която е в това училище от 25 години.

Пак по нейни думи Ивана била срамежливо и затворено дете. Обучението й в училището започнало онлайн и поради тази причина учителите не са имали поглед върху поведението й. След като започнала да посещава училище напарвило впечатление, че е дете, по-различно от останалите. След това от края на миналата и началото на тази, когато при нея пубертетът настъпил малко по-късно тя се променила в другата крайност. Станала по-отворена, започнала да ходи по-различно, по разголена.

 

 

За това какво е било поведението на Ивана обясни и училищният психолог Галина Симеонова. Ето какво каза тя:

 

 

Що се отнася до твърденията на родителите, че Ивана е била разстроена заради забрана от страна на класната да пие парацетамол, Ивана Владимирова обясни, че нещата стоят по следния начин:

 Още сутринта на 22-и февруари Ивана й казала, че е болна и трябва да пие парацетамол, но тя й обяснила, че така лекарства без рецепта не се пият.

Три часа по-късно минала и размахала парацетомала. Класната й казала да не пие така и да й даде блистера, при което Ивана хукнала нагоре по стълбите. Класната се обадила веднага на майката  притеснена, защото не знаела колко хапчета е изпила и я помолила за намеса. В 12: 25 ч.  класната минала покрай кабинета, в който трябвало да бъде поредният час и чула Ивана да казва на учителката да й пише отсъствие, защото имала бележка. Когато Ивана си тръгнала, тя я попитала къде отива. Същото я попитал и човекът на портала. След това се обадила на майката, за да я информира.

Обгрижвам децата повече от собственото си дете. Винаги съм се грижила и винаги съм увдомявала родителите. Мъчно ми е не знам какво да кажа. Не съм спирала да я търя, не съм спала три дни, каза изключително разстроена класната на Ивана.

 

 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети