Със 7:4 гласа: ОИК-Бобошево отказа да прекрати правомощията на кмета Стефан Тачев

DenNews.bg
22.02.2024
размер на текста:

  Общинската избирателна комисия отказа прекратяване на правомощията на кмета Стефан Тачев по подадения сигнал от неговия предшественик Крум Маринов заради конфликт на интереси, а именно- участието на Тачев като управител на фирми при полагането на клетва и стъпването му в длъжност.

От справката, изпратена до ОИК-Бобошево ства ясно, че към 15-и февруари Стефан Тачев се води в регистрите бивш управител на 4 дружества. Факт е и това, че при полагането на клетва като кмет на община Бобошево Стефан Тачев все още не е бил отписан като управител на 2 от тях. След подадени заявления от негова страна, той е заличен на датите 29-и ноември и 12-и декември 2023-а година.

Общинската избирателна комисия счита, че не са налице предпоставки за прекратяване правомощията на Стефан Тачев, оставя без разглеждане сигнала от Крум Маринов и го препраща на Министерство на регионалното развитие и благоустройство и на Агенция по вписванията, за предприемане на действия по компетентност.

Решението може да се обжалва пред Централната избирателна комисия втридневен срок от обявяването му на основание чл. 88, ал. 1 от ИК.

Най-четено

Темите от "Бобошево"

Етикети