Русия: Български политици прекрачиха прага на разума с отнемане на наши имоти

DenNews.bg
31.01.2024
размер на текста:

Помощник-секретарят на Съвета за сигурност Наил Мухитов заяви, че някои български политици се "унижават пред Вашингтон и Лондон". Опитите за отнемане на недвижими имоти в България от руснаци изглеждат безпрецедентни и Москва няма да ги пренебрегне, каза за ТАСС помощник-секретарят на руския съвет за сигурност Наил Мухитов.

„Някои политици от приятелски настроената към нас България сега се унижават пред Вашингтон и Лондон, възнамеряват да съборят паметника на съветския войник „Альоша” в Пловдив, призовават да не се говори за руска помощ. премахват се тестове от учебниците по история. И сега те прекрачиха границите на разума - ще отнемат недвижими имоти от руснаците. Излишно е да казвам, че няма да пренебрегнем това!" - предупреди той.

По-рано народните депутати от българския парламент разработиха законопроект за връщане на държавата на санаторно-оздравителния комплекс "Камчия", собственост на правителството на Москва, и за замразяване на недвижимите имоти на руснаците, които са под санкциите на ЕС.

Най-четено

Темите от "Коментари"

Етикети