Крум Маринов пусна сигнал в ОИК Бобошево за предсрочно прекратяване правомощията на кмета Стефан Тачев

DenNews.bg
26.01.2024
размер на текста:

 Общинската избирателна комисия в Бобошево възобнови работата си извънредно по сигнал за конфликт на интересе срещу кмета Стефан Тачев. Сигналът е подаден от неговия предшесквеник Крум Маринов и дългогодишен кмет на малттата община край Струма, който на последните избори след 16 години на кметския стол изгуби на балотажа с голяма разлика, въпреки, че водеше убедително на първия тур.

Според сигнала, постъпил в Общинската избирателна комисия, която заседава тази вечер, Стефан Тачев не е изпълнил законовото изискване месец след избирането му за кмет да се отпише от участието си в 4 фирми. Предстои да се извършват справки в Търговския регистър и Агенцията по вписванията.

Ако комисията установи по безспорен начин този факт, то това означава, че Стефан Тачев ще бъде отстранен от поста, което би означавало насрочването на нови избори. Но до тях ще се стигне по една дълга и тромава процедура на обжалвания. Същото се относя и ако Общинската избирателна комисия установи, че не е налице конфликт на интереси. Тогава вносителят на сигнала Крум Маринов е в правото си да атакува по съдебен ред решението на Общинската избирателна комисия 

Най-четено

Темите от "Бобошево"

Етикети