Р. Тимчев: Сдружение "Граждански блок" оттегля подкрепата си към Първан Дангов

DenNews.bg
23.01.2024
размер на текста:

 "Граждански блок" оттегля подкрепата си към кмета на Дупница Първан Дангов.

Това обяви на пресконференция днес областният лидер Росен Тимчев, който загатна, че в най-близките дни и други партии и сдружения ще ги последват.  Причината от това са поредица от решения, които са необмислени, и такива, които се взимат без диалог и еднолично, дори и сред хората от неговата партия, което не е нормална среда и е повече от разбиаемо при това положение ние да не искаме да бъдем идентифицирани  с подобен стил на управление, катогеричен бе днес Росен Тимчев.

Знаете, че работихме по време на кампанията и подкрепихме с всички сили и средства господин Първан Дангов, избраният кмет на Дупница. Искам да кажа, че направихме това с вярата, че трябва да се случи промяна в града, нещо добро. Искам обаче да изразя нашите притеснения и ако може това да задейства като една сигнална лампа за кмета и общинското управление, че това, което се случва на практика, доста се разминава с нашите виждания за управление и промяна на града. Ние в никакъв случай няма да толерираме и да търпим това. Ако някой си мисли, че "Граждански блок" ще бъде безкритична притурка и ще аплодираме господин Първан Дангов и екипа му, много дълбоко се е заблудил. Обсъдихме и единодушно всички организации от блока взехме решение, че на този етап оттегляме подкрепата си, допълни Тимчев.

На днешната пресконференция Тимчев обърна внимание и на прокурорската проверка по сигнал за злоупотреби във ВиК-Дупница, на която на разпит в прокуратурата са били привиквани тримата бивши управители Красимира Александрова, Илия Илиев и Александър Перухов, и изрази огорчението си, че преписката в Дупница е прекратена. Според него неслучайно, защото наблюдаващият прокурор Марияна Кожухарова има роднина, който работи в общинска администрация.

Росен Тимчев обяви, че изпълнението на проекта за Младежкия дом в Дупница вече е под наблюдението на Европейската прокуратура и делегиран прокурор вече води разследване.

Лидерът на Граждански блок изрази и недоволство от факта, че Първан Дангов мълчи и за това какво се случва в Общинската болница и кой ще поеме управлението на здравното заведение, след като Мария Жайгарова обяви, че се оттегля

Всичко по засегнатите от него теми, вижте във пълния запис на видеото от днешната пресконференция:

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети