Напук на заповеди за защита: Мъж преби и изнасили бившата си приятелка

DenNews.bg
15.01.2024
размер на текста:

 
Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем и задържа мъж за нанесена телесна повреда при условията на домашно насилие, нарушена заповед за незабавна защита и изнасилване


Незабавно след постъпване на жалба от 37-годишна жена, пострадала от домашно насилие, в Районна прокуратура – Стара Загора е образувано досъдебно производство и са дадени указания по разследването. На 12.01.2024 г. спрямо извършителя И.И., на 39 г., са предявени четири обвинения.

Първото обвинение спрямо И.И. е за това, че на 08.01.2024 г. в гр. Стара Загора, е извършил съвкупление с лице от женски пол, като дееца я принудил към това със сила - престъпление по чл. 152, ал.1, т.2 от Наказателния кодекс.

Той е привлечен като обвиняем и за това, че на 08.01.2024 г. г. в гр. Стара Загора, в условията на домашно насилие е причинил лека телесна повреда на пострадалата 37-годишна жена, изразяваща се във временно разстройство на здравето, неопасно за живота – престъпление по чл. 131, ал.1, т. 5а, вр. чл.130 ал. 1 от Наказателния кодекс.

И.И. е обвинен и за това, че на 08.11.2023 г., в гр. Стара Загора, в условията на домашно насилие, е причинена лека телесна повреда на пострадалата 37-годишна жена, изразяваща се в болезнен оток в областта на шията, кръвонасядания по ръцете и краката, контузия на корема, които травматични увреждания са причинили болки и страдание, без разстройство на здравето - престъпление по чл. 131, ал.1, т. 5а, във връзка с чл. 130, ал. 1 от НК

И.И. е обвинен и за това, че на 08.01.2024 г. в гр. Стара Загора не е изпълнил заповед за защита от домашно насилие, постановена по гражданско дело на Районен съд - Стара Загора, която го задължава да се въздържа от извършване на домашно насилие, и му се забранява да приближава на разстояние по-малко от 50 метра пострадалата, както и жилището й и училището, което посещава детето й, за срок от шест месеца – престъпление по чл.296, ал.1 от НК.

И.И. и пострадалата 37-годишна жена живеели на семейни начала. И.И. започнал да упражнява психическо и физическо насилие спрямо нея. Жената подала сигнал в съда, след което били издадени две заповеди за защита от домашно насилие, които И.И. многократно нарушавал. В хода на разследването е извършен разпит на пострадалото лице и други свидетели. Извършен е оглед на местопроизшествие и изземване на вещи, по които има следи от престъплението. Назначена е съдебномедицинска експертиза. Днес, 15 януари 2024 г., Районна прокуратура – Стара Загора внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо И.И.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети