Продуктите на Eucerin – гаранция за здрава и красива кожа

DenNews.bg
28.09.2023
размер на текста:

Щом се заговори за качествена козметика и грижа за кожата, без съмнение името Eucerin е едно от първите, за които се сещаме. И това изобщо не е случайно. За да се превърне в световен лидер, марката Юсерин вече повече от век работи с най-добрите дерматолози. Така клиентът получава не само козметичен, но и лечебен продукт.

 

Основаването на дермокозметичната марка

 

За основател на Юсерин се смята Пол К. Байерсдорф, а самото начало на марката е поставено в Хамбург, в неговата аптека през 1882 г. – тогава той основава компанията Beiersdorf при получаването на патент за нова разновидност анкерпласт.
След 8 години Байерсдорф продава бизнеса си на своя колега фармацевт Оскар Тропловиц и така стартира производството на продукти с марката Beiersdorf. Сътрудничеството с Пол Герсон Уна – един от първите дерматолози, означава, че формулите се базират на най-новите научни проучвания, свързани с грижата за кожата, която практика продължава и до днес.
Всъщност основата на Юсерин е поставена през 1900 г., когато химикът Исак Лифшутц кандидатства за патент на разработен от него емулгатор. Той го нарича „юсерин”, като за името се вдъхновява от гръцката дума със значение „красив восък”. Създаването му е медицинска революция за времето си и мехлемът бива включен като основа на всички продукти Beiersdorf тогава.
Следва появата на крем за поддържане алкалния баланс на дермата през 1950-1960 г., лосион и емулсии за чувствителна кожа през 1970-1980 г., а след 1990 г. – клинично доказани слънцезащитни продукти, крем против бръчки, серия за справяне с акнеична кожа, за възстановяване на плътността ѝ и много други.
Революционният подход на Юсерин продължава и до днес, когато комбинацията от традиции, новаторството, естетика и медицинската научноизследователска дейност намира място във всеки продукт, предлагайки надеждни решения за различни проблеми.

 

Богатата продуктовата гама на Юсерин

 

Немският козметичен гигант включва в своето портфолио десетки продукти за приложение към различни състояния според типа кожа. Богатият асортимент способства за резултатно третиране на по-голямата част от дерматологичните проблеми.
Фокусирана в ежедневната грижа, марката използва добре подбрани активни съставки и се ръководи от стремежа си към холистичен дермокозметичен ефект. Отделните продукти за подхранване и предпазване на кожата, за нейното успокояване, възстановяване или хидратиране биват различен вид: кремове, спрейове, лосиони, олиа; серии, предназначени за деца и бебета; гама за чувствителна кожа – от суха до мазна, атопична или склонна към акне, а за зряла кожа – с добавен анти ейдж ефект.
Слънцезащитата под формата на гел-кремове, флуиди и т.н. също е част от предлаганите продукти, защитаващи кожата от UVA стрес, без да я увреждат. Доказано е, че продуктите от серията Eucerin hyaluron filler могат да подсилят резултата от естетическа операция с помощта на хиалуроновата киселина в състава им.
Марката непрестанно насочва своята експертиза и енергия към осигуряване на иновативни формули, които да се погрижат за кожата на лицето и тялото. Решенията ѝ в областта на козметичната терапия помагат да бъдат възстановени и съхранени здравето и красотата на кожата. Продуктите на Юсерин се препоръчват от водещи дерматолози и педиатри и ежедневно оправдават доверието на милиони хора от целия свят.
 

Най-четено

Темите от "Любопитно"

Етикети