4-има са кандидатите за кмет на община Рила

DenNews.bg
28.09.2023
размер на текста:

 Първи пред Общинската избирателна комисия в Рила се е регистрирал кандидадът за кмет от БСП Владимир Владимиров. За местния вот на 29-и октомври той се явява още и с подкрепата на още 3 партии, като за целта бе регистрирана и коалицията Регистрира Коалиция „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“ за участие в изборите за кмет на Община Рила на 29 октомври 2023 г., в която участват следните партии: БСП, ПП Екогласност и ПП Политически клуб "Тракия". Коалицията регистрира и листа за кандидати за общински съветници, чийто водач е Владимир Владимиров, а след него се нареждат:

2.  Ивайло Радоев Бозовайски
3. Румяна Сашова Тренева
4. Христо Тодоров Димитров

Сегашният кмет на община Рила Георги Кабзималски е кандидатът за кмет, предложен от ПП ГЕРБ. Той е и водач на листата за общински съветници, а след него се нареждат:

2. Христина Атанасова Филипова
3. Костадин Георгиев Михайлов
4. Цветана Славчова Шушкова
5. Ивайло Любчов Кондев
6. Теодора Христова Симеонова
7. Боримира Радославова Атанасова
8. Мима Стоянова Милчева
9. Стефан Василиев Янев
10. Стоян Веселинов Миланов,
11. Донка Иванова Цветкова

Третият по ред, регистриран в ОИК-Рила кандидат за кмет е от Коалиция ЛЕВИЦАТА и това е Таня Булянска. Листата на ЛЕВИЦАТА от кандидати за общински съветници е скромна, и в нея водач е Таня Булянска, след нея е Валентин Александров Миладинов

Коалиция ПП-ДБ регистрира 4-ия и последен участник в битката за кметския стол в община Рила и това е  Елена Георгиева Александрова - Георгиева. Листата на коалицията за общински съветници е пълна и кандидатите за местния парламент са 11, като водач е кандидатът за кмет. Останалите са както следва:

2. Мария Иванова Жлябинкова
3. Стоян Николов Туповичарски
4. Георги Петров Васев
5. Лазар Костадинов Лазаров
6. Евелина Райнева Клинчева
7. Вергил Божидаров Георгиев
8. Богомила Василева Сотирова
9. Методи Ботьов Джиков
10. Михаил Георгиев Димитров
11. Людмила Петрова Кирова

Най-четено

Темите от "Рила"

Етикети