Мечка се качи на маса и изяде храната по време на пикник в Мексико

DenNews.bg
27.09.2023
размер на текста:

 Пикник беше прекъснат, когато гладна черна мечка се приближи до група посетители, качи се на масата им и изяде храната им в мексиканския екологичен парк Chipinque в щата Нуево Леон, съобщава Би Би Си.

Кадри показват как животното поглъща енчилада и тако само на сантиметри от няколко души, които седят замръзнали на място.

В един момент мечката движи главата си на една ръка разстояние до жена, която покрива лицето на дете.

След като се нахрани, мечката се разходи по масата, преди да скочи надолу.

 

Стряскащото видео беше публикувано онлайн и стана популарно, натрупвайки над 10 милиона гледания в социалната медийна платформа TikTok.

Уебсайтът на парка предупреждава посетителите, че срещите с черни мечки са се увеличили в столичния район на Монтерей и са забелязани да се разхождат в паркове, квартали и улици близо до планините, което увеличава риска за хората и за мечките.

Паркът също е предоставил онлайн списък с препоръки какво да прави, ако човек срещне едно от животните. Една от тях е, че посетителите "никога не трябва да се опитват да снимат мечка отблизо".

През 2020 г. друго видео от парка стана вирусно, когато черна мечка беше видяна да се приближава до посетител и да души косата й.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети