12 500 лв. събра благотворителният двубой между Марек Юнион- Ивкони и ЦСКА за Бранимир Баев

Кметът на Дупница инж. Методи Чимев откупи фланелката на Цветан Соколов за 1 500 лева

DenNews.bg
23.09.2023
размер на текста:

 12 500 лв. бяха събрани от продажбата на билети за благотворителния двубой за Бранимир Баев между Марек Юнион Ивкони и ЦСКА. Залата в Дупница се изпълни с хора с добри сърца, дошли, за да изкажат своята съпричастност към семейството на Баев, който се лекува в клиника в Истанбул срещу коварна болест. Публиката се вдигна на крака и с ръкопляскане постави началото на мача.

  На търг, който се проведе след първото полувреме, кметът на Дупница инж. Метод Чимев откупи фланелката с автограф на Цветан Соколов за 1 500 лв., , която часове по-рано бе откупена за 250 лв. от общинския съветник Георги Наумов. В  наддаването със сърце и душа се включиха и градоначалникът и Цветан Видински от футболния "Марек". Въпреки, че загуби в търга, Видински направи невероятен жест, като  сумата от стъпката, до която наддава пусна в специално поставените кутии за набиране на средства.

За цялата таци съпричастност в този труден момент, съпругата му Михаела благодари от сърце.

 

Двата отборя бяха с фланелки с лика на Бранимир Баев и мотото на кампанията. Всички фланелки от двубоя с автографи от състезателите ще бъдат пуснати в продажба по 100 лв, като набраните средства отново ще бъдат внесени по сметката на Барни, както е известен той сред волейболната общност. Със средства в кампанията се включват още ВК „Марек Юнион-Ивкони“ и президента на клуба Ивайло Константинов, който ще дари лични средства, обявиха организаторите.

 

 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети