Арестуваха търговец на гласове в Несебър, надиплил пачки с 382 000 лева

DenNews.bg
21.09.2023
размер на текста:

Служители на отдел „Икономическа полиция“-ОДМВР-Бургас задържаха мъж, организирал схема за купуване на гласове

 Подробности по разследването оповестиха ст. комисар Емил Павлов - директор на ОДМВР-Бургас и прокурор Мария Маркова - административен ръководител на Районна прокуратура – Бургас. Ст.комисар Павлов квалифицира акцията като безпрецедентна. „За пръв път, съвместно с прокуратурата, стигнахме до най-високото ниво – на човек, организирал цялата схема за купуване на гласове в Несебър“.

Специализираната операция е проведена от служители на отдел „Икономическа полиция“ при областната дирекция след придобита информация за мъж, получил значителна парична сума, предназначена за купуване на гласове. В рамките на извършените вчера оперативни действия е установена съпричастността на 49-годишен жител на Равда, който е арестуван за срок до 24 часа. При извършените претърсвания на четири адреса – три в Бургас и един в селото на задържания, са намерени и иззети 185 700 евро и около 25 000 лева.

Досъдебното производство е образувано по чл. 167 от НК, работата по което продължава под надзора на прокуратурата.

Ст. Комисар Павлов и прокурор Маркова потвърдиха категоричната решимост на институциите да противодействат активно срещу нарушаването на политическите права на гражданите, свързано с предстоящите избори за органи на местно самоуправление.

 

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети