Как да съчетаете удобни ежедневни обувки с поли и рокли

DenNews.bg
20.09.2023
размер на текста:

 Колкото и да ни се иска да блестим с елегантност по специални поводи, също толкова желаем да сме ослепителни и в ежедневието си. Но, в същото време, имаме нужда и от значително ниво на удобство. Това ни се предоставя от удобни ежедневни обувки. Само че те не означават, че не можете да сте стилни. Страхотната визия все още може да бъде постигната, без значение дали носите високи токчета, или ежедневни обувки. Обичайно това е чрез съчетаването им с поли и рокли.
 

Как да съчетаем дамски ежедневни обувки с пола?
 

Първо, изберете размер на полата. Оптималното е дължина до около коляното, тъй като твърде късите поли ограничават движенията ви. Освен това прекалено дългите не позволяват същото ниво на акцентиране на краката, колкото тези със средна дължина.
 
Второ, нужно е да съчетаете и стила на полата с обувките. Например, дънковите поли изглеждат отлично с дамски обувки с изрязани мотиви на цветя, например, с бежов, светъл или тъмно син цвят. Разбира се, традиционният вариант е черна пола с черни ежедневни обувки, но можете да си играете с цветовете, в зависимост от това каква визия искате да постигнете.
 

Как да съчетаем удобни ежедневни обувки с рокля?
 

С рокля имате много повече варианти. На първо място отново трябва да помислите за дължината на роклята. Ежедневните обувки подхождат на всяка дължина, но тази до или под глезена ще ги прикрие и няма да им позволи да блеснат с пълна сила. Освен това значение има и дали полата на роклята се разкроява надолу.
⦁ В случай, че е така, са подходящи всякакви видове ежедневни обувки.
⦁ Ако не се разкроява, подходете по-традиционно и изберете тъмни, затворени обувки или бежови (отново затворени) такива с или без добавени акценти.
 
Естествено, на следващо място идва цветът на роклята. В това отношение можете да изберете няколко подхода.
⦁ Първият е съчетаване така, че да си подхождат. Например, черна рокля с бежови обувки или розова рокля с черни обувки и т.н.
⦁ Другата ви възможност е да изберете т.нар. комплементарни цветове – например, червено и зелено, оранжево и лилаво.
Тези цветови комбинации са изключително нетрадиционни и не се харесват от всички жени, просто понеже предоставят твърде натраплива визуална информация. Тоест, най-голяма значимост при избора на съчетаване или противопоставяне на цветове имат вашите предпочитания и специфичния ви стил.
 

Какъв стил пола или рокля да изберем за ежедневни обувки?


⦁ Обикновено това са ежедневните модели поли и рокли. Те биха били най-подходящи за носене с този тип обувки.
⦁ Освен това можете да изберете спортни или спортно-елегантни модели, летни поли и рокли, вълнени такива за зимните дни.
⦁ Разбира се, някои видове бизнес поли и рокли са отлични за носене с ежедневни дамски обувки.
Опитайте се да избягвате съчетаването с официални рокли, поради две причини. Първо, те не са подходящи за ежедневието. Второ, те изискват официални обувки. Естествено, на елегантни събития без специфично уточнен дрескод има повече свобода и някои видове ежедневни обувки биха били подходящи за полата или роклята. Това, обаче, зависи изцяло от модела и цвета на обувките – обикновено трябва да е черен, тъмно син или бежов и да е с поне донякъде елегантна визия.

 

Най-четено

Темите от "Любопитно"

Етикети