Каска за мотор – задължителния и стилен елемент от екипировката  

DenNews.bg
19.09.2023
размер на текста:

 
Шофирането на мотор е изпълнено с адреналин събитие, което е любимо на множество мъже и жени в страната ни. То, обаче, като всеки вид дейност, изисква своите екипировка и умения. Сега няма да говорим за последните, тъй като те са обект на специализирано обучение. Но нека разгледаме екипировката, понеже тя е от съществена важност при управлението на мотор от всякакъв вид.
 
Без значение какъв вид мотор карате – дали е за мотокрос, дали е за асфалт, дали е градски и т.н., имате нужда от каска за мотор. Това е задължителен елемент, понеже осигурява вашата безопасност. Управлението на двуколесни превозни средства се характеризира с по-висок риск от нараняване. Това може да е просто влизане на мушички в окото, бруленето на лицето от вятъра, одрасквания и охлузвания от камъчета или клони или пък доста по-сериозни наранявания, включително падане или катастрофа.
⦁ При всяко от тези обстоятелства правилно подбраната мото каска може да се окаже най-добрият начин за предпазване.
 

Защо мото каската е задължителна?
 

Първо, тя е проектирана така, че да защитава лицето ви от вредното въздействие на външната среда. Още по-валидно е това с каска за мотокрос, където около вас постоянно ще хвърчат камъчета, клони, кал, чакъл и т.н. Във всякакви подобни ситуации добре подбраната мотокрос каска ще ви защити. Тя обикновено е и с визьор, което осигурява защита и на очите ви.
 
Второ, докато карате мотор се образува силна въздушна струя около вас. Тя, включително, действа и върху лицето ви, което може да се окаже приятно преживяване понякога, но по-често е неприятно и може да е и опасно. Съответно, мото каската цели да ви предпази от това, като осигурява защита на лицето и цялата ви глава от въздушната струя около мотора.
 
Трето, и най-важно, в случай на инцидент, придружен с падане на мотора и потенциално удряне на главата, мото каската е там, за да ви предпази.
⦁ Тя е създадена така, че да поеме тежестта на удара в земята или в друго превозно средство, като не позволи тежко нараняване на черепа, мозъка или лицевата част на главата.
⦁ Това е валидно и за охлузвания, ожулвания, и за разкъсни, порезни травми или силни мозъчни сътресения.
 

При това – със стил!
 

Разбира се, целият този разговор за причините зад належащата нужда да се сдобиете с правилна мото каска не означава, че не можете да направите това със стил. Съвременният свят позволява множество дизайни, модели, видове, продукти, марки и каквото още се сетите. С други думи, без значение какъв точно модел каска търсите:
⦁ дали ще е цяла,
⦁ дали ще е половинка,
⦁ или пък за мотокрос и т.н.
…със сигурност ще го намерите в множество разновидности. Всички те се характеризират с отличен дизайн – естествено, спрямо предпочитанията на различните потребители. Нормално е да не харесате всяка една каска, но пък остават десетки други, в които със сигурност ще се влюбите.
 

 

Най-четено

Темите от "Любопитно"

Етикети