Спор за секретарско място прати в ЦИК състяването на Общинската избирателна комисия в Дупница

DenNews.bg
25.08.2023
размер на текста:

 Спор за секретарско място отреди на ЦИК да определи състава на Общинската избирателна комисия в Дупница. На днешната консултация, свикана от кмета инж. Методи Чимев представителите на парламентарно представените партии в общината не успяха да стигнат до консунсес.

От "Възраждане" бяха категорични, че няма да отстъпят от своето предложение за секретар. Опит да избегне служебното назначаване на комисията направи лидерът на ДПС бизнесменът Николай Златарски да потуши напражението удари на камък. Опити направиха и останалите представители на местните структури, но от Възраждане бяха непоколебими.

За председател на ОИК бе предложена Мария Чомакова, която бе номинирана от ГЕРБ. За нейни заместници по документи са предложени Василка Софрониева от "Има такъв народ" и Юлия Динева от БСП. Три са направените номинации за секретар - ПП-ДБ предложиха Роза Атанасова, ДПС издигнаха Иво Гърнев, а "Възраждане" - Евтим Малоселски. Окончателният състав на ОИК ще бъде утвърден в следващите дни.
 

Така до 28-и август, когато е крайният срок за определяне състава на ОИК, от Централната избирателна комисия вече ще са готови с решени

Следващите консултации за съставите на Секционните избирателни комисии ще бъдат на 14-и септември. 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети