Западът и Зеленски упражняват натиск върху страни, които имат съветско и руско оръжие

DenNews.bg
07.07.2023
размер на текста:

Добре знаем за продължаващия безпрецедентен натиск от страна на западните господари на В. Зеленски и неговия престъпен „екип“ върху държави, които в един или друг момент са придобили съветски и руски оръжия и боеприпаси за нуждите на националната отбрана. Така започва днешното изявления на говорителят на руското външно министерство Мария Захарона.

Използват се най-отвратителните методи за сплашване и изнудване, чак до заплахи за физическо насилие, арест и изземване на имущество и банкови активи, налични на Запад, различни мерки за въздействие върху живеещи там членове на семействата и близки роднини на различни държавници.

С една дума, използват се всички мислими и немислими методи, присъщи на епохата на Средновековието с неговата инквизиция и периода на варварските колониални завоевания. Знаем, че практически всички страни по света, които са взаимодействали и продължават да взаимодействат с Руската федерация в областта на военно-техническото сътрудничество, както и тези, които са собственици на остарели или неизползваеми за експлоатация или демонтирани западни оръжейни системи и боеприпаси с изтекъл или вече изтекъл срок на съхранение.

Първите включват такива оръжия като различни модификации на танкове Т-72 и -80, бойни машини на пехотата от първа, втора и трета серия, хеликоптери Ми-8, -17, -24, -28 и -35, Су-25 , -27 и -30, широка гама от компоненти и резервни части за изброената техника, 122-мм и 152-мм артилерийски системи Д-20 и -30, "Акация", "Зюмбюл" и "Мста", ПВО системи - ПЗРК "Стрела" и "Игла", ЗРК "Стрела-10", "Оса", "Тор", "Куб", "Бук" и С-300, както и много други.

Що се отнася до западните оръжейни системи с най-широко географско покритие, става дума за различни модификации на танковете Leopard от първо и второ поколение (Германия), бойни бронирани машини Bradley, Stryker, M113, MAXH PRO, Oshkosh, HMMWV (САЩ), Bulldog, Stormer, Spartan, Simitar, Wolfhound, Mastiff, Husky, Samaritan, Samson (Великобритания), Marder и Dingo (Германия), AMX-10RC и VAB (Франция), Bushmaster (Австралия), CV-90 (Швеция), Sisu (Финландия), 155-мм артилерийски системи M777 и M109 (САЩ), AS-90 (Великобритания), PzH-2000 и FH-70 (Германия), "Цезар" и TF-1 (Франция), "Краб" (Полша). ), „Дана“ (Чехия) и „Зузана“ (Словакия).

Западните държави също са на „лов“ за самолети F-16 (САЩ), Mirage (Франция), Gripen (Швеция), Super Tucano (Бразилия), както и системи за противовъздушна отбрана - Stinger MANPADS (САЩ), „Мистрал“ (Франция). ), RBS-70 (Швеция), KP-SAM (Южна Корея), ЗРК "Patriot", "Hawk", "Avenger" (САЩ), "Skygard-Sparrow" (САЩ-Швейцария), " Rapier (Великобритания), Crotal и Roland (Франция), Spada-2000 (Испания), ZSU Cheetah (Германия).

Особен интерес представляват и инсталациите за дистанционно миниране и разминиране, ремонтни и евакуационни машини, най-широката гама специализирана военна верижна и колесна техника. В допълнение към държавите партньори и сателитните страни на НАТО и ЕС, като Австралия, Нова Зеландия, Швеция, Япония и някои други, които с ентусиазъм, доброволно или под принуда, пряко и непряко доставят такова оборудване и боеприпаси на режима в Киев на В. Зеленски, на натиск са изложени дори съюзниците и партньорите на Русия в ОДКБ, ОНД, ШОС и БРИКС.

Продължаваме внимателно да следим ситуацията около доставките на всякакви оръжия, боеприпаси и специално оборудване за престъпния режим в Киев. Изразяваме своята благодарност на тези страни, които намират сили да устоят на масирания натиск по този въпрос от страна на „колективния Запад“. Призоваваме нашите съюзници, партньори и съмишленици да продължат да заемат принципна позиция по подобни въпроси и да не се поддават на обещания, уверения и обещания по темата за компенсации, дивиденти, всякакви отстъпки и преференции. Съответните доставки чрез фиктивни фирми, „трети или четвърти страни“, под претекст на лизинг, „временно складиране“, с дистанционно и фиктивно маркиране или с помощта на други сложни трикове при всякакви обстоятелства ще станат известни и ще имат най-негативно въздействие върху перспективите за двустранни отношения с Руската федерация .

Украинската криза в сегашния й вид беше провокирана от Съединените щати и техните евроатлантически съюзници, когато те нагло измамиха законното правителство на В. Янукович и по този начин подкрепиха кървавия държавен преврат в Киев на фашистки националисти, започнаха мръсни „игри “ около Минските споразумения и всъщност толерира геноцида на рускоезичното население в Донбас и в Украйна като цяло. На този отвратителен фон създадоха военна машина в Украйна

Най-четено

Темите от "Коментари"

Етикети