Българинът, надраскал Колизеума в Рим се извини на местните власти

DenNews.bg
06.07.2023
размер на текста:

 Инструктор по фитнес от Бристол, който беше заснет да издълбава инициалите си в 2000-годишния Колизеум, написа извинително писмо, в което твърди, че „не е знаел, че това е стар паметник“.

27-годишният безсрамник Иван Димитров беше хванат в крачка, докато надрасква името си и това на приятелката си Хейли Брейси (33) в стена на известния туристически обект.

Двойката беше на първия етап от триседмична европейска почивка, докато къщата им се ремонтираше, и той беше заснет от възмутен американски турист, който публикува кадри онлайн, които възмутиха световната общественост.
В това, което официални лица описаха като „сюрреалистично“ писмо до кмета на Рим, полицията и властите в Колизеума, Димитров сега се извини за стореното, разкривайки своето невежество в процеса.

Той написа: „Съзнавайки сериозността на извършеното деяние, с тези редове искам да поднеса най-сърдечните си и искрени извинения на италианците и на целия свят за щетите, нанесени на актив, който всъщност е наследството на цялото човечество.

„Признавам с дълбоко смущение, че едва след това, което се случи за съжаление, научих за древността на паметника.

„Съветът с отдаденост, грижа и саможертва пази неоценимата историческа и художествена стойност на Колизеума.“

Но един служител в градския съвет на Рим каза: „Какви глупости и какво сюрреалистично писмо. Какво ниво на образование има този човек, за да не знае значението на Колизеума?

„Това е просто опит за умиротворяване – и ако той беше толкова загрижен, защо му трябваха почти две седмици, за да пише? Защо не се извини по-рано? Той трябва да е знаел какво е направил, тъй като това беше из всички световни медии.

„Възнамеряваме да преследваме това чрез съдебната система заедно с властите в Колизеума и се надяваме да видим подходящо наказание, когато се стигне до съд.“

Той е изправен пред евентуална глоба до 15 000 евро и може да бъде осъден на затвор между две и пет години, когато делото влезе в съда, вероятно следващата година. Той обаче няма да бъде екстрадиран и не е длъжен да присъства.

Най-четено

Темите от "Коментари"

Етикети