49-годишен влиза за 10г. в затвора за изнасилване на доведената си дъщеря

DenNews.bg
03.07.2023
размер на текста:

 С осъдителна присъда и наложено наказание на подсъдимия К.М. (на 49 години) от 10 години „лишаване от свобода“ при строг режим на изтърпяване приключи делото за извършено от него престъпление по чл. 152, ал. 4, т. 1, вр. чл. 152, ал. 1, т. 2 от НК. Той е бил предаден на съд с обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Монтана.

 

В хода на наказателното производство е било установено, че от 2012 г. К.М. живеел на съпружески начала с К.Р. и трите й деца. Злоупотребявал с алкохол, нанасял й побои, принуждавал я да събира смет. Децата не посещавали редовно училище, поради неполагане на грижи и незаинтересованост от страна на майката и подсъдимия.

През ноември 2017 г., когато жената постъпила в болнично заведение, малолетните й деца останали в дома на К.М. В една от вечерите той употребил алкохол и извършил насилствен полов акт с 13-годишната дъщеря на жената. Поради отправените заплахи момичето не споделило за случилото се с майка си.

Едва през 2019 г., когато К.Р. се преместила с децата в друго населено място, дъщеря й разказала за изнасилването.

Впоследствие, по време на среща със служители от отдел „Закрила на детето“ със семейството на пострадалото дете, станало известно за извършеното престъпно деяние спрямо него, за което била сигнализирана прокуратурата.

Осъдителната присъда спрямо К.М. влезе в законна сила.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети