Ротаракт клуб Дупница организира благотворителна акция в помощ на пострадалите от наводненията в Берковица

DenNews.bg
11.07.2023
размер на текста:

На 15.07.2023 г., с начален час 19:00, Ротаракт клуб Дупница ще проведе благотворителна викторина с наименование "Куиз с кауза". Събитието ще се състои в уютната обстановка на заведението ,,До Часовника", разположено в Градската градина. Продължителността на куиза ще бъде един час.
Участието изисква такса, като цената за ученици до 12. клас е 5 лева, а за възрастни - 10 лева. Участниците могат да заявят предварително състава на отбора или да се запишат индивидуално и да бъдат разпределени на място. За записване е необходимо да се попълни формата за участие.
Събраните от таксите средства ще бъдат предоставени на Ротари клуб Берковица и ще бъдат използвани за подпомагане на семействата, чиито домове са пострадали след сериозните наводнения, причинени от проливните дъждове. Парите също така ще помогнат за възстановяване на публични сгради като болница и училище, които са били сериозно повредени.
Получено е писмо от ротарианците в Берковица, които споделят, че на 12.06.2023 г. в града се е случила втора поредна серия от проливни дъждове, причинявайки значителни наводнения. Обилните дъждове са довели до изливане на вода, носеща камъни, кал и дървета, което е засегнало голяма част от града.
Наводненията причинили сериозни щети както на инфраструктурата на града - улици, тротоари, водопроводи и канализации, така и на имоти и личното имущество на местните жители - къщи, автомобили, мебели и хранителни продукти. Изчистването на щетите започнало веднага след оттичането на водата. Различни служби, включително Общината на Берковица и местната Пожарна служба, се включили в усилията за възстановяване, като на помощ дошли и ротарианци, доброволци и хора, които са засегнати от бедствието. В момента акцията за възстановяване все още продължава.
Събитието ,,Куиз с кауза" е една прекрасна възможност за хората от Дупница да се съберат, да се забавляват и да помогнат на пострадалите в Берковица. Въпросите са разделени в различни категории и сфери на познание, а за най-добре представилите се ще има награди. Споделете това събитие с приятели и семейството си и помогнете за събирането на средства, които ще подпомогнат възстановяването на града и подпомогнат за по-доброто бъдеще на семействата в Берковица.

Ако все пак искате да помогнете, но няма да имате възможност да дойдете на събитието, можете да го направите през отворената дарителска сметка за целта:
IBAN: BG78UBBS80021030135750
Основание: дарение за пострадалите от бедствието в Берковица

Ротаракт клуб Дупница е основан през 2001 г. и вече продължава своето хуманитарно призвание в продължение на 22 години. Клубът е извършил множество успешни инициативи, сред които са някои от най-известните:
Проектът "Купи и Дари" - има за цел събирането и даряването на продукти на самотни възрастни хора в околността.
Кампанията "Училището свърши, сега накъде" - предоставя информация за университетите в България и помага на кандидат-студентите да направят информиран избор.
Още една важна инициатива е "В кръвта ти е да спасяваш животи" и други проекти.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети