МВР издига КПП-та в черешовите масиви в общините Кюстендил и Бобов дол

DenNews.bg
09.06.2023
размер на текста:

Комисар Васил Паргов – началник на отдел „Охранителна полиция“ в ОДМВР, представи предстоящите действия на полицията за недопускане на посегателства по време на прибирането на черешовата реколта

И тази година в осъществяването на охранителната операция маршрутите на екипите ще бъдат съгласувани с местната власт, поетапно ще бъдат увеличавани и екипите в районите с черешови насаждения, пунктовете за изкупуване на реколта, пунктовете за наемане на работна ръка. Ще се следи след 20.00 ч в масивите да е преустановена работата, ще се следи за спазването на правилата, които приема местната власт, за наемането на работници по прибирането на реколтата и извозването им от земеделските масиви, за работното време на пунктовете за изкупуване на черешите.

Охранителната операция ще се осъществи на територията на общините, обслужвани от РУ Кюстендил и РУ Бобов дол.

Комисар Паргов подчерта, че е създадена организация, съобразно необходимостите, към екипите на ОДМВР да бъдат присъединени и служители от други структури.

В рамките на операцията ще бъдат изградени КПП в района на черешовите масиви, ще се осъществяват обходи и в по-малките населени места, където обработваемите площи са по-малко, но присъствието на полиция ще предотврати посегателства, ще пресече опити за извършване и на други престъпления.
Специализираната охранителна и превантивна операция ще продължи до приключването на прибирането на селскостопанската продукция в областта.

Комисар Паргов подчерта, че тези действия дават резултат и за миналата година не са допуснати посегателства, както и извършването на други престъпления. В рамките на миналогодишната операция са проверени 985 МПС и 1125 лица. Съставени са 125 акта за установени нарушения по ЗДвП.

През миналата година са проверени 985 МПС, 1125 лица, съставени са актове по Закона за движение по пътищата- 125 нарушения.Установено е едно лице, което е управлявало под въздействие на алкохол, образувано е досъдебно производство.
В следствие на създадената организация по охрана на черешовите масиви, искам да кажа, че има ефект..За миналата година ,когато е провеждана операцията няма нарушения на обществения ред, както и кражба на селскостопанска продукция, подчерта комисар Паргов.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети