Потвърдено: Поклонението и погребението на Ангел Христо-Геле е утре

DenNews.bg
07.06.2023
размер на текста:

 Погребението на Ангел Христов-Геле е утре, 8-и юни. Тази информация вече е официално потвърдена. С рапореждане на Окръжна прокуратура-Кюстендил тялото му е освободено от съдебна медицина и предадено на траурната агенция, която пое ангажимент още веднага след обяването на смъртта му на 3 юни.

Опелото ще се проведе в катедралния храм ^Свети Георги Победоносец^ в центъра на Дупница от 13:30ч. и ще се води от архиерейския наместник отец Георги Паликарски. За целта с разрешение на община Дупница и по молба на близките паркингът от синята зона около храма е ангажиран специално за церемонията за автомобилите на роднините и близките му, които ще пристигнат от различни краища на страната и чужбина. Очаква се да има и засилено полицейско присъствие, като за целта са взети и необходимите мерки за сигурност заради голямото струпване на хора. 

След опелото в 15:30ч. ще се състои и траурната церемония по полагане на тялото на Ангел Христов в алеята на църковните настоятели до църквата на гробищния парк в Дупница.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети