Днес Денков връща на президента изпълнен мандат за съставяне на правителство

DenNews.bg
05.06.2023
размер на текста:

Днес от 11.00 часа на „Дондуков“ 2 президентът Румен Радев ще приеме кандидата за министър-председател Николай Денков, посочен от втората по численост в 49-ото Народно събрание парламентарна група на „Продължаваме промяната – Демократична България“, на когото съгласно конституционната процедура връчи втория проучвателен мандат за съставяне на правителство.

В петък от "Продължаваме промяната - Демократична България" и ГЕРБ-СДС представиха официално имената на министрите в проектокабинета с втория мандат. Освен състав на редовно правителство, имаме и мнозинство за конституционна реформа, обявиха в съвместно изявление пред медиите в Народното събрание Николай Денков и Мария Габриел, които са номинирани за премиер и вицепремиер с договорена ротация на девет месеца. По-рано през деня представители на първите две преговарящи политически сили разговаряха с парламентарната група на ДПС.

Кандидатът за премиер обясни, че съставът на проектокабинета е насочен към включване на повече експерти. Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев е предложен за министър на финансите, а депутатът от ПП-ДБ и член на ръководството на "Да, България" Атанас Славов - за министър на правосъдието.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети