Отложиха погребението на Ангел Христов-Геле, МВР започна мащабна проверка

DenNews.bg
04.06.2023
размер на текста:

 Погребението на Ангел Христов-Геле е отложено и тона се налага във връзка с разследването на начина, по който Христов се е прибрал в България без да бъде задържан за излежаване на присъда.

Прокуратурата е образувала две досъдебни производства. Едното трябва да установи причините за смъртта на Ангел Христов, тъй като в Спешна помощ е подаден сигнал за починал човек, а не за нуждаещ се от медицинска помощ.

Второто трябва да установи дали тялото наистина е на самия Ангел Христов. Тялото е докарано в София за аутопсия.

Христов почина вчера в имението си в дупнишкото село Ресилово. Той и Пламен Галев, напуснаха страната преди години, след като бяха осъдени за организирана престъпна група. Те бяха обявени за издирване с червена бюлетина от Интерпол.

Все още не е ясно как Ангел Христов е успял да се върне в България, без да бъде забелязан. От МВР заявиха за БНТ, че се извършва вътрешна проверка. Според наши източници няма данни за влизане с неговата самоличност. Възможно е да ползвал документ с чужда самоличност.

Вътрешна проверка тече и в РПУ Дупница. Тя е за евентуални нарушения при изпълнение на задълженията. Ще се проверява дали в местната полиция са знаели, че Ангел Христов е в имението в Ресилово.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети