Руските войски атакуват в опити да си върнат изгубени територии в Запорожие

DenNews.bg
26.06.2023
размер на текста:

 Руските войски са се опитали да спрат напредването на украинските части в района южно от Запорожие и да си върнат загубените позиции. Най-малко 30 населени места са били обстрелвани от руската артилерия, информира Украинформ.

Руски войски са извършили серия от нападения в централната украинска област Запорожие, използвайки различни оръжейни системи. По данни на украинския генерален щаб от понеделник сутринта са използвани най-малко шест модифицирани зенитни ракети С-300. Освен това от неделя насам са били регистрирани 33 въздушни удара и 45 атаки от многоцелеви ракетни установки.

"В резултат на руските терористични атаки бяха ранени цивилни граждани и бяха нанесени щети на жилищни къщи, търговски и административни сгради и частни превозни средства", се казва в доклада за ситуацията на фронта на Генералния щаб от тази сутрин.

Град Одеса също е бил атакуван от въздуха тази нощ. В града са били чути няколко експлозии. Преди това украинските военновъздушни сили предупредиха за възможни руски атаки с крилати ракети, изстреляни от кораби в Черно море. Одеската военна администрация съобщава за атака с безпилотни летателни апарати.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети