Гешев подаде оставка и поведе битката със силите на мрака

DenNews.bg
19.06.2023
размер на текста:

 В 5-минутно видео, публикувано в Youtube и качено на страницата му във Фейсбук, Иван Гешев обяви, че е подал оставка като главен прокурор, но продължава своята битка срещу силите на мрака в името на Отечеството:

 

 


Братя и сестри българи,
През последните месеци пред очите на цялата нация и международната общност Прокуратурата на Република България е подложена на безпрецедентен натиск и грубо незаконно вмешателство в работата на съдебната система. За да се овладее и този последен защитник на народа и да се използва за репресии. Дори се оказахме в парадоксалната ситуация, в един момент още преди да е обнародван указът за освобождаването ми формално да има двама главни прокурори. Явно страхът е голям и графикът на дълбоката държава и задкулисието трябва да бъде спазен с цената на всичко. В опит да блокират работата ни по ключови и особено чувствителни за държавата дела, силите на мрака, както аз ги наричам, предприеха поредица от действия, характерни за авторитарните и мафиотски режими!
Последователната ни борба срещу престъпни олигарси и срещу крадливи партийни лидери доведе в последните месеци до безпрецедентното обединение на висши политици, мафия и сенчест бизнес.
Техният панически страх бе породен от моята и на прокуратурата решителност. Тази решителност ги накара да покажат своите истински лица и своето скрито до този момент взаимодействие.
И затова сега се опитват да овладеят и да подчинят прокуратурата. Защото ще направят всичко възможно делата да не влязат в съд и да няма справедливост за откраднатите народни пари.
На първо място главният прокурор трябваше да бъде отстранен чрез промяна в законите, направена изрично за мен. Под прикритието на уж европейски стандарти се целеше да се предотврати дългогодишната ни работа и разследвания по ключови дела с висок обществен интерес.
За мен е очевидно, че изтичането на информация от страна на осведомени по тези дела към пряко засегнатите е основната причина за бързата им и брутална реакция към мен. Методите им вече са публично известни. Те винаги, по правилата на мафията, започват с тих опит за подчинение и приемане на техните условия, които винаги са силно изкушаващи, но винаги свързани с предателство! И ако това не сработи, продължават с откровени заплахи включително и за човешки животи, и накрая с реализация на заплахите. Всичко това не само казах, че ще се случи, но то се случи и ще продължи да се случва пред очите ни. Безскрупулно и дори без опит за елементарно приличие.
Хората са различни. Повечето за моя радост избират морала и нравствеността, някои - предателството и позора! Аз не съм мислил и разсъждавал върху изкушенията, които ми предлагаха, защото не съм имал колебания и съмнения в избора си. Да, не съм безгрешен и съм грешал. Но пред проклятието и позора аз избрах истината и достойнството. Избрах примера на Левски и заветите му, а не позора на предателството.
Каква е днес реалността в Родината ни❓
Намираме се на кръстопът, намираме се във време разделно.
Или ще се преборим за истината и за справедливостта, или ще предадем завета на хилядите, загинали за свободата на националната държава България.
Или ще отхвърлим измамата и гаврата на корумпираните политици и ще се извисим като народ в целия си ръст, или ще се примирим с наведена глава и никога вече няма да можем да се изправим.
Или ще защитим българските ценности и добродетели и националното ни и лично достойнство, или ще пожертваме бъдещето на страната ни - бъдещето на децата и внуците ни.
Изборът е на всеки един от нас.
Мафията, независимо колко дълбоко е проникнала в обществено-политическия живот и с какви ресурси разполага - тя неизбежно греши тогава, когато е силно притисната от правото и закона.
Цялото ни общество днес е изправено пред избор.
Аз направих своя избор - да не мълча и да не прекланям глава пред несправедливостта.
Днес говоря последно като магистрат, след като спазих закона и след тридесет години работа за хората подадох оставка като прокурор.
Направих го със съзнанието, че никоя прокуратура не може да се пребори с корупцията и кражбите тогава, когато корупцията и кражбите са превърнати в държавна политика.
Затова днес говоря на българите в България - така, както обещах - с ясното разбиране, че политическите проблеми се разрешават с политически средства.
Днес ви обещавам само едно - да продължа битката за истина и справедливост в нашето Отечество.
Няма да ви предам❗️
Няма да ви излъжа❗️
Бог да пази България! 

 

Най-четено

Темите от "Коментари"

Етикети