Почина жената, възкръснала на погребението си преди 10 дни

DenNews.bg
19.06.2023
размер на текста:

 Жена от Еквадор почина дни след като опечалените на погребението й бяха шокирани да я открият жива в ковчега й.

76-годишната Бела Монтоя за първи път беше обявена за мъртва от лекар в болница в град Бабахойо миналата седмица.

Но когато опечалените, присъстващи на нейното събуждане, я чуха да чука по ковчега си, тя веднага беше върната обратно в същата болница за лечение.

След седем дни в интензивно отделение, министерството на здравеопазването на Еквадор потвърди, че тя е починала в петък от исхемичен инсулт.

В изявлението на министерството се добавя, че тя е останала под „постоянно наблюдение“, докато е била в болницата.

Говорейки пред местен вестник, нейният син Гилбърт Барбера каза: „Този път майка ми наистина умря. Животът ми няма да бъде същият.“

След смъртта й на 16 юни г-жа Монтоя бе върната обратно в същия погребален дом преди погребението й в обществено гробище, съобщават местните медии.

Местни медии съобщиха, че г-жа Монтая е имала състояние, наречено каталепсия - при което човек получава припадък, загуба на съзнание и тялото става вдървено.

Еквадорското здравно министерство свика комисия от експерти, за да разгледа нейния случай.

Г-жа Монтоя беше поставена в ковчег и отведена в погребалния салон в Бабахойо, югозападно от столицата Кито, след като беше обявена за мъртва на 9 юни.

Но след почти пет часа вътре жената се задъхала, след като роднините й отворили ковчега, за да сменят дрехите й за погребението.

Минути по-късно тя беше върната обратно в същата болница.

Бела Монтоя не е единственият човек, който "оживява", след като официално е обявен за мъртъв.

През февруари беше установено, че 82-годишна жена диша, докато лежи в погребален дом в щата Ню Йорк. Беше обявена за мъртва три часа по-рано в старчески дом.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети