Община Дупница откупи всички билети за спектакъла, посветен на Леа Иванова

DenNews.bg
19.06.2023
размер на текста:

 Община Дупница откупи театрално-музикалния спектакъл за Леа Иванова- родената в Дупница прима на джаза и суинга. Спектакълът е посветен на предстоящата през август 100-годишнина от рождението на голямата наша певица.
„СЕДЕМТЕ ЖИВОТА НА ЛЕА" на Нов театър НДК ще бъде представен на сцената на ОбДТ „Невена Коканова" на 30 юни от 19 часа. Входът за събитието ще бъде с покани, които са безплатни. Всеки желаещ да гледа спектакъла може да получи пропуск от касата на театъра от понеделник. Община Дупница ще разпространи част от поканите и в учебните заведения.
"СЕДЕМТЕ ЖИВОТА НА ЛЕА" е уникална пиеса с много песни и забавни случки от живота на българската певица. Всичко тръгва от онези години, в които тя е била възприемана от цензорите като "упадъчна певица" и "народен враг", проследяват се трудните й години на изолация от сцената, а после и разцвета на кариерата й - изявите на най-големите сцени по света. Режисьорът Бойко Илиев и актьорите Роси Русева, Ани Михайлова и Жоро Стоев искат да накарат публиката да си спомни за нея с обич и възхищение.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети