Анелия Граховска е временно изпълняващ длъжността кмет на село Джерман

DenNews.bg
19.06.2023
размер на текста:

Техническият секретар на кметството в дупнишкото село Джерман Анелия Граховска е временно изпълняващ длъжността кмет. В петък общинските съветници ще гласуват докладната, внесена то кмета на общината инж. Методи Чимев за нейното назначаване, но изпълнението на решението вече е в сила предварително заради обстоятелствата. Това се налага заради кончината на досегашния кмет на селото Ангел Цветков. 
 

Общинска избирателна комисия-Дупница с Решение № 265 от 14.06.2023г. прекрати пълномощията на кмета на Кметство Джерман, считано от 14.06.2023г. на основание чл. 42, ал. 1, т. 13 от ЗМСМА.
Целта на избирането на временно изпълняващ длъжността „Кмет” е да бъдат изпълнявани функциите на кмет до полагане на клетва на новоизбран такъв и да бъде запазен правния порядък за решаване на текущите проблеми на населението.
Съгласно чл. 42, ал. 6 и ал. 7 от ЗМСМА, когато правомощията на кмета са прекратени предсрочно по-малко от една година от края на мандата, Обшинският съвет избира временно изпълняващ длъжността кмет на кметство до полагане на клетва на новоизбрания кмет.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети