Какви са предимствата на червения антифриз за камионите?

Кои товарни автомобили използват червения антифриз?

DenNews.bg
14.06.2023
размер на текста:

                                                                        

Тежкотоварните автомобили се превърнаха в неизменна част от логистиката на локално, международно и световно ниво. Без значение от сезоните, те се използват за пренасяне и доставяне на различни видове апаратура, хранителна стока и други. Поради интензивното шофиране, двигателите достигат високи градуси, а употребата на съответните моторни масла и различни цветове охладителни течности подобрява работния режим. В тази статия ще разберете защо използването на червен антифриз подобрява работата на тежкотоварната машина и предпазва охладителната система от неизправности.

 

Свойства на червения антифриз

 

Известен е с това, че е доста по-надежден и продължителен от останалите охладителни течности. Издържа до три пъти повече, при интензивно натоварване и високи температури на работа на превозното средство. Намалява разходите ви до 60 процента, като може да се смесва и с вода, без да намалява топлината на горивната смес. Червеният антифриз представлява концентрат добавка на двигателя и е изграден от етилен гликол. Използва технология за инхибитори на органични киселини и не съдържа нитрити, амини, фосфати, борати или силикати.
Кои товарни автомобили използват червения антифриз?
Този продукт е приложим при всякакъв вид превозни средства. Препоръчва се при тежкотоварните машини, произведени главно след 2001 година, понеже при повечето марки и модели радиаторите са изработени от алуминий, а червеният антифриз предпазва този материал от повреждане. Освен при тежкотоварни превозни средства, като трейлъри, бусове, камиони, автобуси, може да се използва и при леки коли, мотори, лодки и други. Дори при смесване с друг цвят охладителен разтвор, органично-киселинната технология не уврежда двигателя на тежкотоварната машина.

 

Основни предимства на червения антифриз

 

Това са едни от най-важните положителни аспекти на този вид продукт:   

 

      • продължителност на живота – при товарните возила, гарантира 1000000 километра пробег на двигателя или 12000 часа, или 6 години, а при автоматичните трансмисии пробегът е до 250000 километра или 5 години;

 

       • предпазване от корозия – защитава водната помпа от разтваряне и образуване на твърди частици;

 

        • разрежда се лесно с вода – предпазва от замръзване на водата при всякакви времеви условия.
 

 

 

 За професионалните водачи на товарни превозни средства, е препоръчително да са оборудвани с допълнителни измервателни уреди като ареометри.

 

 

 

Защо е необходима подмяната на антифриза?

 

Според класификацията и характеристиките на товарния автомобил, е препоръчително да се насочите към качествени варианти. Обработката на течности от двигателя, води до вредни емисии и наслагвания, които образуват твърди слоеве. По този начин, се получава пренебрегване и блокиране на топлината, което е предпоставка за корозия и замръзване, без значение дали е през лятото или зимата. При товарните автомобили с по високи технически параметри, се наблюдава интензивен работен режим, който води до принудителна смяна на тази добавка. В онлайн пространството ще откриете най-различни модели и марки, за да избегнете подобни проблеми, които ще ви костват много средства и време.

 

Тестване на качеството на червения антифриз?

 

Обикновено свойствените характеристики са описани подробно, както онлайн, така и на самата опаковка на веществото. Ако желаете да измерите точката на кипене на охладителната течност, изчакайте машината да е напълно студена. Препоръчително е да наблегнете на най-качествените червени охладители, за да достигнете до най-добър резултат. Загряването на течността се получава доста бързо, но се старайте да поддържате температурата с около 10 градуса по-ниска от тази в района, в който шофирате.

 

Най-четено

Темите от "Любопитно"

Етикети