Новият стар президент Ердоган: Благодаря на моя Господ, че ме роди като син на такава нация

DenNews.bg
29.05.2023
размер на текста:

Президентът Ердоган, който беше преизбран според несигурни резултати на втория тур на президентските избори, се обърна към тълпата, събрала се в президентския комплекс.

„Според неофициалните резултати от изборите нашата нация ни е поверила президентството за още 5 години. Бих искал да изразя благодарността си към всеки един член на моята нация, който ни счете за достойни за отговорността да управляваме страната .. Независимо коя партия и кандидат са избрали на 14 или 28 май", каза той. "Искам да благодаря на всеки гражданин, който отстоя волята си, като отиде до урните у нас и в чужбина. Поздравявам обществениците, представители на партии, служители от урните, наблюдатели, служители на полицията и всички останали, които работиха за това изборите да бъдат проведени по възможно най-безопасния начин“, каза той.

„НИКОЙ НЕ Е ЗАГУБИЛ“
 
Изразявайки, че е използвал решението на нацията в полза на века на Турция в едни от най-важните избори в многопартийния политически живот, Ердоган каза: „На първия тур на изборите нашата нация вече показа своя избор в законодателството като даде мнозинството от членовете на Великото народно събрание на Народния съюз. Изборът на нашата нация в изпълнителната власт също е финализиран. Както всяка воля на нашата нация.. Но ние не сме единствените победители. Турция е победител. Победителят е нашата нация с всичките й сегменти. Нашата демокрация е победител. Ако си спомняте, ние казвахме при всяка възможност, че „когато ние печелим, никой няма да загуби в нашата страна“ По същия начин , казахме: „Когато спечелим, единствените губещи ще бъдат терористичните организации и лихварите, които са техният апарат, с мотивите на мръсни сценарии за нашата страна.“ Сега отново даваме същото обещание. Днес никой не загуби. Всичките 85 милиона души спечелиха Ние не сме обидени, негодуващи, ядосани. Сега е време да оставим настрана всички дебати и конфликти по отношение на изборния период и да се обединим около нашите национални цели и национални мечти. Отправяме този призив с цялото си сърце, не само на думи. Защото знаем, че силата на Турция произтича от факта, че всички 85 милиона души са заедно“, каза той.

 

"ВИЖДАТЕ КОЙ С КОЙ БЕШЕ"

„Днес е денят за постигане на целта на борбите на всички мъже на нацията, от покойния Ербакан до починалия Тюркеш, които са отдадени на своята кауза с любов. Днес е денят да съобщим добрата новина на века на Турция за делата, които сме донесли в нашата страна и всичко, които сме направили за нашата нация. Това е, което правим с вас. Днес ние правим това с вас. „Това е денят, когато молитвите за победа и благодарност за нашите приятели и братя, които виждат бъдещето си заедно с нас. Тук урните са затворени. Телефонните обаждания започнаха да текат. Всички от Персийския залив до Англия и Русия предадоха своите поздравления и виждаме, че тези поздравления ще продължи отново утре. Всички капани, поставени пред Турция  през последните 10 години, всички ками, забити в гърба й, са тук, за да предотвратят днешния ден. Германски списания, френски списания, английски списания не пишеха ли статии, за да унищожат Ердоган ?Тези статии не са ли ги писали?Тук загубиха.Видяхте кой с кого беше. Видяхте кой се изправи срещу нас, от терористични организации до девиантни течения. Какво обаче се случи? Те се провалиха. Да се ​​надяваме, че вече не могат да го правят. Защото колко силна беше маята на този народ, колко силна беше неговата прозорливост и прозорливост! Той се доказа отново и отново във всяко нещастие, през което е преминал", каза още Ердоган.

„ПРАВИМ ГО ОТНОВО“

Посочвайки, че онези, които полагат усилия да уловят и намерят слабостта на турската нация, ще загубят отново, президентът Реджеп Тайип Ердоган каза: „Точно това, на което станахме свидетели по време на тези избори, показа почтената позиция на нашата нация. Докато мостът на любовта между нас и нашата нация е толкова здрав, не можем да не преодолеем борбата, проблема, който не можем да решим, . Няма проблем, който да не можем да разрешим. Сега благодаря на моя Господ, че ме роди като син на такъва нация. Сега, когато изборите приключиха, ние ще посветим цялото си време и енергия на работа, за създаване на работа. Лекувайки раните от земетресенията от 6 февруари, катастрофата на века, и възстановявайки нашите разрушени градове, свързвайки животът на нашите хора, ние ще продължим да отстояваме това като един от най-вежните ни приоритети. Не само сърцата ни, но и ръцете ни винаги ще останат над зоната на земетресението. Разрешаването на проблемите, причинени от повишаването на цените, причинено от инфлацията, и компенсирането на загубите на благосъстоянието са най-спешните теми от следващите дни. Решаването им не е трудно нещо за нас. Нали го доказахме с намаляването на лихвата на 4,6 и инфлацията на 6,2 по време на моето премиерство?

„НИЕ ПРОЕКТИРАМЕ ПРОИЗВОДСТВЕНА ИКОНОМИКА, ОРИЕНТИРАНА КЪМ ЗАЕТОСТТА“

Припомняйки, че лихвеният процент е намален до 8,5 процента в момента, Ердоган каза: „И ще видите инфлация, тя също ще намалее. Те не могат да се конкурират с нас. Те пазят вратата на МВФ. Ние сега вървим по нашия път със сигурни стъпки, ще го направим. Доверие и стабилност; тези две концепции са много важни. Винаги съм говорил за това с моите приятели в политиката. Ще продължим с това. И ще изградим силно управление на икономиката върху тези две концепции .Ние проектираме производствена икономика, фокусирана върху финанси, управление, инвестиции и заетост с международна репутация.Увеличаване на производството във всички области от индустрията до енергетиката.Ние ще превърнем възможностите, предоставени от нашата сила, в локомотив на нов икономически пробив, който ще изненада всички. И какво казаха партньорите на г-н Кемал: „Ние ще бъдем заедно с терористичните организации в нашия юг.“ Не само това. Те предприеха стъпки да споделят петролните ресурси там с тези терористи. Ето един от тях. Те действаха съвместно с коалиционните сили и считаме за част от тази политика доброволното връщане на търсещите убежище, поискано от нашите граждани. В момента наше задължение е да отговорим на очакванията на нашите граждани в това отношение с начините и методите, подходящи за нашата страна и нашата нация.

Отбелязвайки, че те са върнали доброволно близо 600 хиляди души в безопасните зони в Сирия досега, Ердоган каза: „Сега си сътрудничим с Катар. Ще гарантираме връщането на още 1 милион души след няколко години с ново презаселване. Ще върнем една вековна традиция в нашата страна от образованието до здравеопазването, от промишлеността до селското стопанство. „Ще продължим по пътя си с инвестиции, които ще вдигнат по-високо летвата в областите, в които сме постигнали печалби. Накратко, ние ще оценим всеки момент от идващия период с произведения и услуги, достойни за века на Турция."

След речта си Ердоган поздрави тълпата, като се хвана за ръце с лидерите на партията на алианса.

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети