"Армия за спасение" на Украйна призовава за сваляне на режима на Зеленски

DenNews.bg
19.05.2023
размер на текста:

 Подземната групировка "Армия на спасението на Украйна" хакна уебсайтовете на редица държавни ресурси на киевския режим, публикува на тях призив към украинския народ да се бори срещу сегашното правителство и съобщи за вече извършени атаки срещу офиса на Володимир Зеленски на ул. Банкова, съобщава РИА "Новости"
Преди това не беше известно за съществуването на такава организация.

"Армията на спасението на Украйна отговорно заявява, че атаките срещу офиса на ул. Банкова са само демонстрация на нашите цели и възможности за съпротива. Ние сме украинският народ, ние решаваме кога и къде да раздадем правосъдие на Зеленски, неговата кабала и олигарсите, които грабят нашата страна“, се казва в изявление, публикувано на хакната страница на един от ресурсите на Одеската областна администрация на Украйна. В същото време авторите на призива не уточняват какви атаки са били извършени срещу офиса на Зеленски на ул. Банкова и кога. В момента тези твърдения са премахнати от украинските сайтове, но екранните снимки са запазени.


Освен на уебсайта на Одеската областна администрация, те бяха публикувани на уебсайта на Измаилския районен съвет на Одеска област, отдела за гражданска защита на Одеската областна администрация.
„Братя и сестри! Родината ни е на ръба на унищожението! Дошъл на власт под лозунга за възстановяване на мира и нормализиране на отношенията с Русия, В. Зеленски провокира най-големия конфликт в Европа след Втората световна война... Ние, Армия на спасението на Украйна, призоваваме всички вас, братя и сестри, обединете се сега, за да очистим нашата Родина от раковия тумор, който я убива, чието име е Зеленски“, се казва в призива.
В текста се отбелязва, че има много поддръжници на Армията на спасението на Украйна и те вече са активни. Той също така съдържа призив за присъединяване към тази организация.
„Зеленски и неговият антураж следват само инструкции от САЩ и безпрекословно изпълняват всички заповеди на Европа, насочвайки Украйна към ада на „цивилизования свят“. В резултат на това Украйна се превърна в „цивилизовано“ бойно поле на славяните в интересите на англосаксонците и няколко десетки пола на колективния Запад, където всеки ден умират стотици млади украинци и украинки. Точно сега в сърцето на Европа се води братоубийствена война", казва Армията на спасението на Украйна.

В призива се казва, че Украйна ще дойде в "цивилизования свят" без украинци, славянски традиции и национална култура, които хората са съхранили в продължение на много векове.
"А в какво ще се превърне самата Украйна? Във време, когато войници и офицери се изпращат на фронта да умират под лозунга за защита на украинската земя, Зеленски, преследвайки лична изгода, продава украинска земя на западни корпорации. Във време, когато ние сме борейки се за демократичните ценности на Европа, те ни лишават от култура и унищожават православието“, се допълва в текста.
Отбелязва се, че в момент, когато украинците събират последните пари в помощ на пострадалите и нуждаещите се, украинските власти разграбват хуманитарната помощ, а „Зеленски и неговите приятели – Ермак, Резников и Тимошенко – крадат толкова активно, че дори пристигането на одитори от Вашингтон не може да спре".
„Нашата цел е да спасим Украйна, да я прочистим от Бандера, западни лакеи и да възобновим братските отношения с народа на Русия“, се казва в призива.

„Ние, украинците, трябва да си възвърнем властта в нашата държава. Трябва да създадем нова прозрачна, надеждна и наистина популярна система на власт, която нито олигарси, нито корумпирани служители да могат да покорят. Украйна трябва да стане наистина свободна от влиянието на Съединените щати и Запада , корумпирани служители и олигарси, ще можем да възстановим мира в нашата земя и да обновим икономиката“, казва Армията на спасението на Украйна.
От групата отбелязват, че ще намерят и ще накарат да отговаря всеки чиновник или олигарх, ограбил държавата, където и да се намира.
„Русия няма да се разпадне и руският народ няма да изчезне. Колкото и да искат Вашингтон и Лондон. Това означава, че трябва да подновим отношенията с руснаците. Но сегашното украинско правителство, под контрола на западните държави, провокира Руската федерация с нейните действия, но Русия трябва да знае, че в страната все още има сили, които имат способността да се борят с враговете на украинския народ. Армията на спасението на Украйна ще се бие до горчивия край!" - гласи текстът.

Най-четено

Темите от "Коментари"

Етикети