Дупничанин се отърва с пробация за побоища, тормоз и закана за убийство на съпругата си

DenNews.bg
11.05.2023
размер на текста:

Подсъдим се призна за виновен пред Районен съд – Дупница в закана за убийство, в условията на домашно насилие, както и в неизпълнение на Заповед за защита от домашно насилие спрямо съпругата му. Съдът одобри споразумението постигнато между прокуратурата и защитата, и му наложи наказание „Пробация” със следните пробационни мерки: „Задължителна регистрация по настоящ адрес” – гр. Дупница…, включваща явяване и подписване пред пробационен служител или определено от него длъжностно лице, два пъти седмично за срок от една година и шест месеца; „Задължителни срещи с пробационен служител” за срок от една година и шест месеца.
Подсъдимият И. П. / на 35 г., с постоянен адрес в гр. Дупница / СЕ ПРИЗНАВА ЗА ВИНОВЕН в това, че на 15.08.2022г., в гр. Сапарева баня, чрез обаждане по мобилен телефон се е заканил с убийство на съпругата си, като й е казал „щете утепам, къде те видя те тепам, мъртва си, ще те застрелям“ и това заканване би могло да възбуди в нея основателен страх за осъществяването му и деянието е осъществено в условията на домашно насилие – подсъдимият и пострадалата са съпрузи.
Освен това, в периода 15.08.2022г. до 18.08.2022г. в гр. Сапарева баня и в гр.Дупница при условията на продължавано престъпление, с две деяния, не е изпълнил заповед за защита от домашно насилие от 29.07.2022г. на РС Дупница, с която са постановени мерки за закрила както следва: Задължава извършителят И. П. да се въздържа от извършване на домашно насилие спрямо съпругата си и малолетното й дете; Забранява извършителят да ги приближава на по - малко от 50 метра обитаваното от тях жилище, местоработата на майката, училището, в което учи детето, както и местата им за личен отдих и социални контакти.
Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети