Перничанин уби с нож съпругата си и изхвърли дрехите й в контейнер

DenNews.bg
29.04.2023
размер на текста:

 Окръжна прокуратура – Перник привлече в качеството на обвиняем и задържа мъж за умишлено убийство на съпругата му

Окръжна прокуратура – Перник привлече в качеството на обвиняем Д.Д. (на 41 години) по досъдебно производство, образувано за извършено престъпление по чл. 115 от НК – умишлено убийство.
На този етап от разследването е установено, че днес, 29.04.2023 г., в гр. Перник Д.Д. причинил смъртта на съпругата си А.Д.
Извършени са огледи на местопроизшествие в жилище на ул. „Юрий Гагарин“ в кв. „Изток“ и в контейнер за смет, находящ се в междублоково пространство. Очакват се резултати от аутопсията на трупа.
С постановление на прокурор обвиняемият Д.Д. е задържан за срок до 72 часа.
Деянието, в което е обвинено лицето, е тежко умишлено престъпление, наказуемо с „лишаване от свобода” от десет до двадесет години. Предстои да бъде внесено в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Д.Д.

По информация на сайта zapernik.com мъжът е известен като Мите Миньорецо. Той е убил съпругата си с нож, а полицията е намерила дрехи на убитата жена в контейнерите за боклук около блока. Според сайта жената е имала издадена ограничителна заповед срещу него, но въпреки това по незвестна причина е била в дома му. Жертвата има две деца.

 На 30.04.2023 г. (неделя) от 09,00 ч. Окръжна прокуратура – Перник съвместно с ОД на МВР гр. Перник ще проведе брифинг по повод водено досъдебно производство за умишленото убийство на жената.
В събитието ще участват прокурор Албена Стоилова, говорител на Окръжната прокуратура в града и представител на ОД на МВР.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети