Нови приключения от затворническата лавка в Бобов дол- сега за пазаруване с дебитна карта на съкилийник

DenNews.bg
21.04.2023
размер на текста:

 Наказание „лишаване от свобода“ за срок 3 месеца по отношение на Любомир К., за използване на платежен инструмент – дебитна карта, издадена от ДП „Фонд затворно дело“ на друго лице – Г. Т., без съгласието на титуляра й, наложи Окръжен съд – Кюстендил. Съдът одобри споразумението постигнато между Окръжна прокуратура и защитата.
Любомир К. / на 33 г., от гр. Петрич /, който е изтърпял наказание „лишаване от свобода“ на 13.04.2023 г., се признава за виновен в това, че на 26.08.2022 г., в затворническата лавка е закупил стоки на обща стойност 72, 33 лв., използвайки дебитна карта, която отнел от друго лице лишено от свобода, без негово съгласие. Имуществените вреди са възстановени.
Съдът определи първоначален режим на изтърпяване на наказанието „лишаване от свобода“ – „строг“, като приспада времето, през което Любомир Б. е бил задържан с мярка за неотклонение „Задържане под стража“, считано от 13.04.2023 г., до влизане на споразумението в сила.
Определението е окончателно.

Преди 3 месеца  Районен съд – Дупница наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 4 месеца, при първоначален „строг“ режим на подсъдим за длъжностно присвояване. Съдът, под председателството на съдия Ели Скоклева, в състав с двама съдебни заседатели одобри споразумението постигнато между Районна прокуратура и защитата. Имуществените щети, в размер на над 6 хил. лв. са възстановени изцяло.
Подсъдимият Димитър И. / на 52 г., от гр. Дупница, осъждан / се признава за виновен в това, че за периода от 03.01.2019 г. до 04.07.2019 г. в затвора в гр. Бобов дол, в качеството му на длъжностно лице, като „Търговски работник“ в „Служебно барче“ към Затвор - Бобов дол, е присвоил чужди пари в размер на 3 378,45 лв., които не е отчел в касата на предприятието, но за които е издал касови бонове (бележки от касовия апарат), удостоверяващи обстоятелството, че сумата е получил в брой на касата и стоки в размер на 2 687,98 лв., които са му били доставени и той се е задължил да ги опазва и да носи материална отговорност за тях, но не ги е представил като наличност при извършената проверка на „Служебното барче“ и не е дал никакво обяснение, какво е направил с тях. Всичко, общо в размер на 6 066,43 лв. и тези вещи (пари и стоки) са му били поверени в това му качество / на „търговски работник“/ да ги пази и управлява, и деянието е извършено при условията на опасен рецидив - престъпление по чл. 202, ал. 2, т. 2, във вр. с чл. 201, във вр. с чл. 29, ал. 1, б “б“ от НК.
Подсъдимият бе осъден да плати и разноските по делото за направените съдебно- счетоводни експертизи, в общ размер на 1 055,90 лв.
 

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети