Цяло село ще чете името на клеветница на бележка на входа на кметството

DenNews.bg
17.03.2023
размер на текста:

 Районен съд – Дупница одобри споразумение и наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 6 месеца, чието изтърпяване да се отложи за срок от 3 години, на основание чл. 66, ал. 1 от НК, по отношение на обвиняема за набедяване на друго лице в извършване на престъпление.
Обвиняемата Д.В. / на 28 г., от Община Дупница, неосъждана / се признава за виновна в това, че на 28.06.2022 г. в гр. Дупница, пред надлежен орган на властта - Районна прокуратура гр. Кюстендил - Териториално отделение гр. Дупница е депозирала жалба срещу Б. С., с която я е набедила в престъпление по чл. 194 от НК / кражба / и чл. 209 от НК / измама /, че е откраднала личната й карта и се е възползвала от нея, като е изтеглила кредит от бързи кредити, вместо нея и й е нанесла имуществена щета в размер на 1500 лева, като е знаела, че е невинна - престъпление по чл. 286, ал. 1 от НК.
Съдът определи на обвиняемата да се наложи и наказание „Обществено порицание“, което да бъде изпълнено чрез разлепване на съобщение в кметството на с. Д., община Дупница. Обвиняемата следва да заплати направените разноски по делото за изготвянето на експертизи в размер на 434.78 лв.
Определението на Районен съд – Дупница е окончателно и не подлежи на обжалване.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети