Ким Чен Ун днес нареди на военните да се готвят за "истинска война",

DenNews.bg
10.03.2023
размер на текста:

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун днес нареди на военните да засилят ученията за "истинска война", съобщи "Ройтерс". Той направи изявлението, след като наблюдава учение, което показва способността на страната да се противопостави на "действителна война".

Северна Корея изстреля балистична ракета с малък обсег край западното си крайбрежие в четвъртък, съобщи южнокорейската армия, като добави, че анализира възможностите Северът да е изстрелял няколко ракети едновременно от една и съща зона.

Снимки, публикувани от северната информационна агенция KCNA, показват най-малко шест ракети, изстреляни едновременно.

KCNA каза, че единица, обучена за "ударни мисии", е изстреляла "мощен залп по набелязаните води" и е демонстрирала способността си да "противодейства на истинска война".

Ким е подчерта, че подразделенията за огнево нападение трябва да бъдат стриктно подготвени за най-голямо съвършенство при изпълнението на двете стратегически мисии, т.е., първо, за възпиране на войната и второ, за поемане на инициативата във война, чрез постоянно засилване на различни симулирани тренировки за истинска война.

Ким беше придружен от малката си дъщеря, която наскоро се появи в поредица от големи събития.

Индо-тихоокеанското командване на САЩ заяви, че последното изстрелване не представлява заплаха за Съединените щати или техните съюзници, но програмите на Пхенян за оръжия за масово унищожение и балистични ракети имат дестабилизиращ ефект върху региона.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети