7,4 по Рихтер и още 50 вторични труса отнеха стотици животи в Турция рано тази сутрин

DenNews.bg
06.02.2023
размер на текста:

Мощни трусове в Турция тази нощ отнеха живота на десетки в Турция.

CNNTURK информира, че по последна информация към 07.40 часа е посочено, че след земетресението са възникнали 50 вторични труса, най-големият от които с магнитуд 7,4 по Рихтер. Според първата информация, получена от SAKOM, 170 турски граждани са загубили живота си в Кахраманмараш, Газиантеп, Шанлиурфа, Диарбакир, Адана, Адияман и Малатия към момента; Кахраманмараш, Газиантеп, Шанлъурфа, Диарбекир, Адана, Адияман , Малатия, Османие, Хатай и 440 наши са ранени в Килис“, се казва в съобщението.

Според официалните изявления, направени от губернаторите на провинциите веднага след земетресението, се съобщава, че има 6 смъртни случая в Диарбекир, 18 в Шанлъурфа, 23 в Малатия и 28 в Адияман.

Според данни на Европейския сеизмологичен център земетресението е с център Газиантеп. Земетресението е усетено в много големи градове като Кахраманмараш, Газиантеп, Невшехир, Кайсери, Анкара, Адана и Хатай. Земетресението е регистрирано в 04:17 на дълбочина 7 километра, с магнитуд 7,4. След първото земетресение, в 04:26, е регистрирано второ земетресение с център Газиантеп с магнитуд 6,4. Турция обяви тревога от ниво 4 и декларира, че ще се приема помощ от съседни страни. . Към 08:00 часа са регистрирани 50 вторични труса, най-големият от които 6,6.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети