В северните квартали на Бахмут се водят боеве буквално "за всяка улица"

DenNews.bg
05.02.2023
размер на текста:

Основателят на ЧВК "Вагнер" Евгений Пригожин потвърди, че в северните квартали на Бахмут се водят боеве буквално "за всяка улица".

"Изяснявам ситуацията. Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) не отстъпват никъде. ВСУ се бият до последно. В северните квартали на Артемивск се водят ожесточени битки за всяка улица, всяка къща, всяко стълбище, “, обави Пригожин днес в канала Telegram на пресслужбата му.

„Разбира се, хубаво е, че медиите искат отстъпление на въоръжените сили на Украйна, но това не се случва нито в северните квартали, нито на юг, нито на изток“, каза той, отговаряйки на въпрос на журналисти  за изтеглянето на украинските части от северните райони на града.

По-рано изпълняващият длъжността глава на ДНР Денис Пушилин съобщи, че руските сили систематично работят за прекъсване на доставките на украинската групировка в района на Бахмут и нейното овладяване в клещи. Той също така съобщи, че боевете вече се водят в покрайнините на града, директно в кварталите, които наскоро бяха държани от украински части.е

Пенсионираният подполковник от Народната милиция на Луганската народна република Андрей Марочко съобщи, че на руските сили остават около 10 км, за да затворят обръча около Бахмут.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети