Говори бащата, копал с голи ръце, но не успял да спаси дъщеря си от срината до основи сграда

DenNews.bg
10.02.2023
размер на текста:

 Бащата, който не пусна ръката на дъщеря си, докато беше под развалините, където тя загуби живота си при земетресението в Кахраманмараш, говори пред германския вестник Bild. Заявявайки, че е копал земята с голи ръце, но не е могъл да спаси дъщеря си, бащата каза: „Молих се много, за съжаление не се случи, загубихме го“.
Един ден след земетресенията с магнитуд 7,7 и 7,6, които се случиха в областите Пазарджик и Елбистан на Кахраманмараш и причиниха разрушения в 10 провинции, бащата на снимката, предоставена от френската информационна агенция AFP и задушила Турция, говори пред германския вестник Bild.


49-годишният Месут Ханчер беше сниман да държи ръката на 15-годишната си дъщеря Ирмак, която загина сред развалините в Кахраманмараш.
Снимката на бащата, облечен в оранжево яке с неописуема болка на лицето, направи дълбоко впечатление на Турция.
Бащата, до когото германският вестник Bild стигна на гробището Kapıçam, говори пред гроба на дъщеря си, чиято ръка не оставяше си под развалините. Обяснявайки, че е работил по време на земетресението, бащата каза, че щом земята се е разклатила, първо се е обадил на семейството си и е разбрал, че жена му, двете му дъщери и синът му са добре.

Обяснява, че най-малката му дъщеря Ирмак е останала при баба си тази нощ, бащата каза: „Братовчедите на Ирмак дойдоха онази вечер и тя отиде при баба си, за да остане с тях.“

Бащата, който търсе. къщата на майка си, но не могъл да я намери, каза пред вестника, че е изтичал до района, където е сградата, крещейки „Боже мой, благодаря ти за нашата къща“. Заявявайки, че се е опитал много усилено да спаси дъщеря си, но не е успял, Ханчер каза: „Опитах се да копая почвата с голи ръце, за да спася моята принцеса, но не можах да я извадя. Молих се много, за съжаление това не проработи, загубихме."

Най-четено

Темите от "Общество"

Етикети