Юношите от националния отбор по баскетбол ще провеждат подготовка и контроли за Европейското в Спортната зала в Дупница

DenNews.bg
05.12.2023
размер на текста:

 Спортната зала в Дупница ще стане домакин на подготовките и контролните срещи на юношите от националния отбор по баскетбол. Тези намерения обяви на пресконференция днес председателят на Федерацията по баскетбол Глушков, който пристигна в Дупница, за да се срещне с ръководството на местния отбор "Политехника" и с кмета Първан Дангов. 

Глушков заяви, че е очарован от условията, които предоставя Спортната зала в града и от капацитета й- 1 500 места. Именно това му е направило огромно впечатление. Базата, според него, е подходяща за провеждане на подготовката на юношите от националния отбор и провеждането на контролите с по 5-6 отбора. Това означава, че в Дупница като техни противници ще идват отбори от Гърция, Македония и други европейски държави, подчерта Глушков.

На днешната среща ръководството на "Политехника" обърна внимание на факта, че заради натовареността на залата техни състезатели са били принудени да тренират до 23ч. и по този повод Първан Дангов обяви, че целта на такива срещи като днешната е всички отбори да бъда равнопоставени. 

 

Какво още се каза на пресконференцията днес, вижте във видеото:

 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети