Проблемите с депото в с. Джерман и конете по пътищата събраха кметовете на Дупница и Бобов дол

DenNews.bg
05.12.2023
размер на текста:

 Работна среща между кметовете на общините Бобов дол и Дупница -адвокат Елка Величкова и  Първан Дангов се проведе в кабинета
Основните акценти в срещата бяха свързани с предстоящите разплащания на дейностите по изграждането на сепариращата и компостираща инсталация в с. Джерман, както и справянето с конете, отглеждани и живеещи свободно между двете общини и създаващи рискове за пътуващите по републиканската пътна мрежа в двете общини.
Бе постигнато съгласие за обединяване на усилията на двете общини в търсене на пътища за осигуряване на дефицитите по неразплатените до сега плащания , застрашаващи проекта със спиране и санкции поради изтичащия срок за плащания до края на 2023 година.
За проблема със свободно живеещите коне на територията на общините, бе постигнато съгласие, че единственият начин да бъдат предпазени гражданите от пътни инциденти е, да се задължи собственика им да огради рисковите участъци с електронни пастири , под страх от отнемане на животните и административни глоби , в името на запазване живота,както на животните, така и на пътуващите по републиканската пътна мрежа.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети