Израел няма да се спре нито пред болката, нито пред натиска във войната срещу Хамас

DenNews.bg
14.12.2023
размер на текста:

"Искам да предадете следното и на последния войник - ще продължим до края, до победата, докато Хамас е унищожена, нека да няма съмнение в това. Казвам това на фона на огромната болка и на международния натиск. Нищо няма да ни спре." Това обявиха израелският премиер Бенямин Нетаняху и външният министър Ели Коен, които са категорични, че Израел ще продължи войната с Хамас до пълна победа и независимо дали разполага с международна подкрепа или не.

През цялата нощ тътенът на бомбадировките продължава да огласява небето над Газа. На този етап споразумение за спиране на огъня ще бъде като подарък на терористичната организация Хамас, заяви още Коен.

Коментарите на израелските власти идват ден, след като Общото събрание на ООН гласува с огромно мнозинство необвързваща резолюция, с искане за спиране на огъня в Газа. Лидерът на Хамас - Исмаил Хания заяви, че е отворен за всяка инициатива, която ще сложи край на израелската агресия, но добави, че подобно споразумение не е възможно без участието на организацията.

Съветникът по националната сигурност на Белия дом е на обиколка в Близкия изток. Джейк Съливан разговаря с престолонаследника на Саудитска Арабия - принц Мохамед бин Салман, днес той ще се срещне с Бенямин Нетаняху. Израелският премиер направи обръщение по радиото към армията, след като вчера 10 войници бяха убити при сраженията в Газа.

 

Най-четено

Темите от "Коментари"

Етикети