Бойни инженери на Израел са унищожили 130 подземни тунела на Хамас в Газа

DenNews.bg
09.11.2023
размер на текста:

 Израелските отбранителни сили съобщиха, че военните са унищожили 130 тунелни шахти на Хамас от началото на сухопътната си офанзива в Газа.

„Бойните инженери момента работят за разкриването и унищожаването на терористичната инфраструктура на Хамас в Газа, включително тунели. Откритите в тунелите хранилища за вода и кислород показват, че Хамас се подготвя за продължителен престой под земята“, се казва в изявление на военните.

В сряда тя каза, че е унищожила тунел на Хамас близо до училище, спонсорирано от UNRWA, в района на Бейт Ханун в северната част на Газа.

IDF направи това твърдение в изявление, публикувано в сряда, и също така сподели видео, за което се твърди, че показва разрушението „близо до училището“ чрез камера с дрон.

Израел започна да нанася удари по Газа след атаките на Хамас на 7 октомври, при които бяха убити 1400 души и повече от 200 бяха взети за заложници.

Израелските военни също потвърди смъртта на още един войник, с което броят на войниците, убити в сухопътната офанзива, стана 31.

Управляваното от Хамас министерство на здравеопазването съобщи, че броят на убитите в Газа е нараснал до 10 569 от началото на ответните удари на Израел.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети