Пуснаха под парична гаранция кметa на Гиздова махала в Дупница Калин Георгиев

DenNews.bg
06.11.2023
размер на текста:

 Неформалният кмет на най-голямата ромска махала в Дупница Калин Георгиев бе пуснат под парична гаранция от 1 000 лева заради предложени 50 лева на мъж от махалата с цел да гласува в полза на определен кандидат. Това става ясно от прессъобщение на съда. Ето какво гласи то:

Районен съд - Дупница определи мярка за неотклонение „Парична гаранция“ в размер на 1 000 лв., по отношение на обвиняем / К. Г., на 47 години от гр. Дупница / за предлагане на другиго на имотна облага, на мъж от Дупница - 50 лв., с цел да го склони да упражни избирателното си право на глас, на насрочените на 05.11.2023 г. избори за кмет на Община Дупница, в полза на един от кандидатите. Съдът, под председателството на съдия Ели Скоклева не уважи искането на Районна прокуратура – Кюстендил, т. о. Дупница за взимане на най- тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“.
В мотивите си съдът посочва: Налице e първата изискуема предпоставка – предвидено е наказание „лишаване от свобода” за престъплението, за което е повдигнато обвинение.  Налице е и втората изискуема от закона предпоставка – данни за съпричастност на обвиняемият към престъплението, за което му е повдигнато обвинение. Съдът счита, че не е налице третата изискуема от закона предпоставка, а именно: съществуваща реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление. Видно от приложеното свидетелство за съдимост, обвиняемият е неосъждан, трудово ангажиран е, има семейство и постоянен адрес в гр. Дупница.
Определението може да се обжалва и протестира с частна жалба и протест в 3-дневен срок, считано от днес пред Кюстендилския окръжен съд.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети