Балотажа в Бобошево: Крум Маринов срещу всички. Но дали всички са срещу него?

DenNews.bg
05.11.2023
размер на текста:

 Интересен балотаж се задава в община Бобошево. Кандидатът на БСП Крум Маринов, който стои начело на общината вече 16 години и има амбициите да влезе в 5-ия си мандат,  се изправя пред нелеката задача да прескочи броя на гласовете на опонента си Стефан Тачев, както и на останалите трима кандидати от първия тур. Иван Канизирски от ГЕРБ, Венцислав Цветин от Партия на зелените и Антоанета Йорданова от Възраждане обявиха категоричната си подкрепа в полза на Тачев след първия тур.

На първия тур Крум Маринов поведе сериозно пред Стефан Тачев със 722 гласа или 43,97% от гласовете на явилите се пред урните. Стефан Тачев получи по-малко от половината от гласовете на Крум Маринов- 356 гласа, което прави 21,59%. 

Ако подкрепата за Стефан Тачев е реална, а не само декларативна, Крум Маринов има доста трудна задача- той и хората от щаба му се изправят срещу опонент, който може да разчита на гласовете на останалите трима, които от първия тур са 899.

Дали обаче декларираната и тук подкрепа преди балотажа ще бъде реална и Стефан Тачев ще успее да осъществи мечтата си да събори Крум Маринов от кметския стол, предстои на разберем. 

Най-четено

Темите от "Бобошево"

Етикети