Окръжният съд в Кюстендил остави в ареста прокурорския син от Перник Васил Михайлов

DenNews.bg
29.11.2023
размер на текста:

 Окръжен съд – Кюстендил потвърди определение на Районен съд – Дупница, с което е оставена без уважение молбата на адвокат ЛюбмирТаков, защитник на обвиняемия Васил Михайлов, за изменение на взетата по отношение на 20- годишен мъж от гр. Перник мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Васил Михайлов е привлечени от Софийска районна прокуратура като обвиняем за престъпление по чл. 144, ал.3, във вр. с ал.1, във вр. с чл. 26, ал.1 от НК / закана за убийство към момиче, с което са имали интимна връзка /.
В мотивите си Окръжен съд посочва: Съдът не немери основания да отмени протоколното определение на Районен съд – Дупница, приемайки че са налице всички законови предпоставки за вземане на най- тежката мярка за неотклонение. Налице е обосновано подозрение за авторство на инкриминираното деяние, за което е бил привлечен, както и наличие на реална опасност обвиняемият да извърши престъпление. Във връзка с изтъкнатите от защитата нови обстоятелства, нито продължителността на срока на задържане под стража, който е по- малък от 2 месеца, нито здравословното състояние на обвиняемия, са от естеството да обусловят промяна на мярката за неотклонение.
Определението на Окръжен съд – Кюстендил е окончателно и не подлежи на обжалване и протестиране.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети