Арестуваха в Дания убиеца на Митко от Цалапица

DenNews.bg
29.11.2023
размер на текста:

 Окръжна прокуратура – Пловдив потвърди официално, че заподозреният за убийството на Димитър Малинов от Цалапица - Рангел Бизюрев, е задържан в Кралство Дания. Арестът е извършен тази сутрин, заяви Ваня Христева, окръжен прокурор на гр. Пловдив.

Той е задържан в малък провинциален град в Дания, където започнал работа във фирма за почистване на стъкла, заяви Стефан Джолев, началник - сектор в Главна дирекция „Национална полиция". Арестът му е планиран от българските и датските полицаи още в понеделник.

Бизюрев не е правил опити да промени физическата си самоличност. Преди да отиде в Дания, той е пребивавал и в Германия, потвърдиха разследващите. Тепърва ще се установява как е преминавал държавните граници.

Разследващите предполагат, че Бизюрев вероятно е разполагал и с други документи за самоличност. Той е имал мрежа от контактни, тъй като има опит с пребиваването в чужбина в миналото.

"От гледище на майката на Димитър това е безкрайно дълго време. Преди да слезем на този брифинг, имахме изключително емоционална среща с нея. Уверявам ви, че сектор "Издирване" не е спирал да работи по случая с Безирев нито ден. Най-общо казано - този човек положи много усилия да се укрие и тези усилия водиха до това, че трябваше да го следваме в не една държава. Този човек със сигурност не се е укривал сам, не е спал на улицата , нито е ровил в кофите за боклук. Чувал се е с близките си", посочи Стефан Джолев.

Окръжният прокурор на Пловдив изрази надежда, че органите на реда в Дания в най-кратък срок ще се произнесат по искането на българските органи на реда и ще предадат Рангел Бизюрев на българските компетентни органи.

"Искам да ви кажа - на вас и на цялото общество, че осъществяваме и имаме много добра комуникация с партньорските служби и с колегите от полицията и ви уверяваме, че във всеки един подобен случай лицата, отклонили се от осъществяването и изтърпяването на наказанието и реализирането на наказателна отговорност по отношение на тях, ще бъдат подведени и спрямо тях да се реализира наказателна отговорност", посочи Христева.

Най-четено

Темите от "Общество"

Етикети