Алжирец извади нож на охрана в магазин, след като яде закуски и не си плати

DenNews.bg
28.11.2023
размер на текста:

 Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност гражданин на Алжир, заканил се с убийство на охранители в магазин.

На 26.11.2023 г. около 14,00 часа в магазин на бул. „Княгиня Мария-Луиза“ в гр. София, обвиняемият М.А. взел от топлия щанд за закуски понички, баничка и кроасани и ги изял. След това се отправил към изхода, но бил спрян от двама охранители на магазина, които го помолили да заплати за храната, която бил изял. Обвиняемият отказал, извадил нож и казал на мъжа и жената, че ще ги убие.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпления по чл. 144, ал. 3, т. 1, вр. ал. 1 от НК и по чл. 194, ал. 3, вр. ал. 1 от НК.

М.А. е осъждан и няма трайно регистриран адрес за пребиваване на територията на Република България. Предвид възможността да се укрие или да извърши друго престъпление, обвиняемият е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо М.А.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети