Главният секретар на МВР награди ръководителя на офиса на ДЕА в посолството на САЩ

DenNews.bg
22.11.2023
размер на текста:

 Главният секретар на МВР Живко Коцев удостои с почетно отличие на МВР „За доблест и заслуги“ – II-ра степен ръководителя на офиса на ДЕА в посолството на САЩ в София Даниел Фигероа. На тържествената церемония, проведена в сградата на министерството, присъстваха главен комисар Димитър Кангалджиев – ВПД заместник-главен секретар на МВР, директорът на ГДБОП главен комисар Явор Серафимов, началникът на отдел „Наркотици“ в главната дирекция, представители на ДЕА в София. Отличието е знак на признателност за цялостния принос на ръководителя на офиса на Агенцията за борба с наркотиците в посолството на САЩ за развитието на двустранните отношения и по повод приключването на мандата му в България.
Главен комисар Коцев благодари на Даниел Фигероа за личния му принос и ангажираност, довели до постигане на взаимодействие, основано на взаимно доверие. „В годините бяха изградени не просто много добри професионални контакти, а приятелски отношения, основаващи се на уважение“. В подкрепа на това главният секретар на МВР изведе примери на оказано активно съдействие в реализирането на поредица от успешни операции.

 

С подкрепата на ДЕА бе разширен сградният фонд на ГДБОП. Капацитетът за борба с наркотрафика бе укрепен посредством направената инвестиция в размер на 1 965 000 долара в рамките на подписания през март 2012 г. Меморандум за разбирателство относно финансирана от САЩ техническа помощ. Сградата е завършена през декември 2014 г. и се експлоатира от началото на 2015 г.

Най-четено

Темите от "Общество"

Етикети