Новият кмет на Кочериново Станислав Горов встъпи в длъжност, за председател на ОбС бе избран Райчо Калайджийски

DenNews.bg
14.11.2023
размер на текста:

 Новият кмет на Кочериново Станислав Горов, 11-те общински съветници и кметовете на четирите села днес положиха клетва и встъпиха официално в длъжност. Символите на Община Кочериново на новия кмет предаде в.и.д. Емил Атанасов.

Областният управител инж. Александър Пандурски поздрави новите управляващи и откри първата сесия с думите: “Страстите от предизборната кампания приключиха. Дойде време за работа и за изпълнение на това, което сте обещали на жителите на Кочериново. Загърбете миналото и работете за благополучието на вашите съграждани. Работете така, че след 4 години да гледате в очите хората, които са ви гласували доверие и с гордо вдигнати глави отново да поискате тяхното доверие. На добър час! Вървете в единство напред!”

Зам.-председателят на Общинска избирателна комисия Анелия Стамболийска връчи удостоверенията на новите управници на община Кочериново: “От името на цялата Общинска избирателна комисия ви пожелавам успешен мандат. Управлявайте с мъдрост и успех!”
Клетвени листа подписаха кметовете на селата: Пороминово - Кирил Калинков, Стоб - Славчо Коцев, Бараково - Стойчо Стойчев и Мурсалево - Юри Ковачев. Клетва положиха и съветниците: Елена Бозовайска, Николай Гълъбов, Райчо Калайджийски, Александър Димитров, Галина Ванева, Даниела Миланова, Георги Ценев, Георги Бучински, Симеон Кирилов, Васил Стойчев и Димитър Вретенарски.

Георги Бучински, който е най-възрастният общински съветник, води първото заседание. За председател на местния парламент за мандат 2023 - 2027 г. бе избран Райчо Калайджийски. Той получи подкрепата на седем от своите колеги. Калайджийски благодари за гласуваното доверие и обеща да изпълнява работата си съвестно и в полза на жителите на община Кочериново. “Ще се стараем да бъдем в подкрепа на кмета, ако има нужда - ще бъдем и коректив”, заяви Калайджийски.

Новият кмет Станислав Горов отправи благодарности към всички жители на Кочериново и към ОИК за добре свършената работа. “Ще се радвам заедно да направим общината ни такава, каквато я искаме! Трябва заедно да вървим напред!”, призова Горов. Националното сдружение на общините в Р България изпрати поздравителен адрес на новия кмет, за да му честити избора и да му пожелае успешен мандат.

Отец Георги Граховски отслужи водосвет за здраве, благоденствие и успех. Отчето благослови начинанията на новите управници на община Кочериново. Присъстващите на тържествената сесия бяха поздравени от групата за фолклорно пеене “Кочерински славеи” при НЧ “Пробуда - 1919”, с ръководител Стойка Германова.

Най-четено

Темите от "Кочериново"

Етикети