След 20 г. в чужбина: Майстор на четката и длетото от Троян открива в Дупница първата си изложба

DenNews.bg
13.11.2023
размер на текста:

  След 20 години в чужбина, майсторът на четката и длетото от Троян Красимир Кунчев открива в Дупница първата си самостоятелна изложба. Събитието е насрочено за този петък, 17-и ноември, от 17:30 ч. в галерия Околийската къща. Там той ще изложи картини, скулптури и пласики от дърво, както и арт мебели, изработени от масив.

55-годишният автор в продължение на 6 години живее в Гърция, където изучава иконопис в един от манастирите на Пелопонес. Негови икони и дърворезби от този период са в частни колекции в Гърция. След това заминава за Франция където работи, живее и твори в продължение на 14 години в Сан Тропе, като част от творбите му също стават част от частни колекции във вили на Лазурния бряг.

След като рещава да се прибере в родината, преди това Красимир Кунчев изминава пътя Камино по френския маршрут и изминава пеш близо 900 километра Сан Жак Пие дю порт до Сантяго де Комостела и стига до Атлантическия бряг при селцето Фенистери. Всичките си преживявания като пилигрим по пътя Камино той описва в книгата си " Моят Камино", която също ще бъде представена на изложбата.

Заповядайте на откриването на изложбата, за да се насладите на изкуството на автора, който сега живее и твори в Дупница.

 

 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети